Kultúra

Tévés rebootot kap a Sin City

És már azt is tudni, hogy ki lesz a producere és ki fogja rendezni a Frank Miller képregényeit feldolgozó sorozatot.

Eredetileg 1991 és 2000 között jelentek meg a Dark Horse Comics kiadásában a képregényguru Frank Miller Sin City füzetei, melyek alapján Robert Rodriguez az új évezredben két mozifilmet is forgatott a 2005-ös Sin City – A bűn városa és a 2014-es Sin City: Ölni tudnál érte formájában.

A 40 millió dollárból forgatott első film ugyan még globálisan 158,7 milliót hozott a gyártó Dimension Films konyhájára, azonban a kilenc évvel később bemutatott sequel orbitális bukássá vált: 39,4 milliós összbevételével még csak a 65 milliós büdzséjét sem hozta vissza. Nem is csoda hát, hogy a Dimension fejesei eztán hallani sem akartak újabb mozis folytatás(ok)ról.

Igen ám, csakhogy miután a Sin City filmes jogai továbbra is a Dimension Films birtokában vannak, három évvel az Ölni tudnál érte után kitalálták, hogy megpróbálnak egy tévésorozattal újabb bőrt lehúzni az alapanyagról. Ez vezetett oda, hogy a Deadline értesülései szerint zöld utat kapott az egyelőre szimplán csak Sin City munkacímű sorozat, amelynek az egyebek mellett

a Kemény zsaruk, a The Walking Dead és a Damien: A Sátán kegyeltje executive producereként is ismert Glen Mazzara lesz a producere. Mellette már a pilot rendezőjét is megnevezték: ő az Underworld-filmeket és a 2010-es Az emlékmást is jegyző Len Wiseman lesz.

Első körben ennyit tudni a Dimension TV égisze alatt készülő produkcióról, no meg azt, hogy a sorozat teljesen figyelmen kívül fogja hagyni Robert Rodriguez filmjeit.

Az egyelőre az előkészületi fázisban mozgó Sin City-sorozatot várhatóan az év végén, vagy jövő év elején fogják elkezdeni forgatni. Adásba legkorábban 2018 második felében kerülhetnek majd az első részek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik