Kultúra

Gálvölgyi a Tények-versekről, Vajna Tímea aranyevéséről

„Néhány éve mekkora vicc lett volna” Farkasházy és Gálvölgyi felbukkanása a Hír TV-ben.

A legendás színész néhány nappal születésnapja után a Hír Tv-ben Kálmán Olgának mesélte el, miként született a videó, amelyen a Tények-címekből fabrikált verset szavalta el. A Reset.hu két szerzője megkereste, ő – tette hozzá szerényen – csak elmondta. Minden szavával egyetértett.

 

Gálvölgyi János Kálmán Olgának jelezte, ő egyébként nem politizál. Az ellenzéket (az előző vendéghez, Farkasházy Tivadarhoz hasonlóan) azonban ő sem nem érti és dühíti a mostani vita arról, hogy ki kivel és miért nem fog össze.

Olyan esélyeket latolgatnak, mintha én azon gondolkodnék, ha majd én angol királynő leszek 2018-ban, milyen kosztümöt vegyek fel. Én körülbelül ennyi esélyt látok abban, amit ezek az emberek csinálnak velünk. Most az ellenzékről beszélek. (…) A többi meg jó.

A többi, azaz a Fidesz jó, ha nem így lenne, nem itt tartanánk – tette hozzá. Az szemlátomást meglepte, hogy aranyevésen csámcsogott a T. Ház, szerinte Vajna Tímeának azt az orvosa írhatta fel. Őt nem érdekli a filmügyi kormánybiztos felesége, már nem számít arra, hogy bármi köze lesz még a magyar filmhez.

Minőség, tehetség

A politika rátelepedése a kultúrára, színházra nem új, számára a Jordán-ügyben sem ez a kérdés, hanem a minőség. Ha van bűne a kornak, amiben élünk, akkor az a jobb- és baloldal megosztottsága. Gálvölgyi János ezt utálja, mert ő soha nem volt senkinek, csak önmagának a pártján. Azt bajnak tartja, hogy A hullaégető című darab újra aktuálissá vált, művét Gálvölgyi Jánossal a címszerepben. A Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművész arról is beszélt, hogy korában mekkora viccnek számított volna Farkasházyval a felbukkanásuk a Hír Tv-ben.

A humorista a műsorban azt mondta, júniusban nem lesz szárszói találkozó, mert bár mindig a választás előtti évbe volt legnagyobb az érdeklődés, most úgy érzi, a „demokratikus ellenzék” elvesztegette az elmúlt hét évet, képtelenek megállapodni egymással, így értelmetlennek tartja a találkozót.

A júniusit lefújtam, ha észhez térnek őszig, akkor egy halvány esélye van egy szeptemberi dolognak. Például nagyon drukkolok Gulyás Mártonnak, én abban az egyben vagyok szkeptikus, hogy ő a Fideszt akarja meggyőzni, hogy változtasson a választási törvényen. Amit én ajánlok, az egy olyan mozgalom, hogy itt egymást győzzük meg, hogy együtt sokkal erősebbek vagyunk, ezen az oldalon sokkal tehetségesebb emberek vannak, mint a Fidesz mai vezetői, a Németh Szilárdok. Hát hány különb ember van? Egész nap egymást marják, és bocsánat, megjelölik a fáikat. Hát elmegyek a kutyasétáltatóba szórakozni, nem kell ahhoz a szárszói találkozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik