Budapest, 2007. november 15.
Gálvölgyi János George szerepét próbálja Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt 2. című romantikus vígjáték első díszletes próbáján. A színdarabot november 30-án mutatják be Szirtes Tamás rendezésében a Madách Színházban.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Kultúra

Gálvölgyi a Tények-versekről, Vajna Tímea aranyevéséről

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 06. 02. 12:15

„Néhány éve mekkora vicc lett volna” Farkasházy és Gálvölgyi felbukkanása a Hír TV-ben.

A legendás színész néhány nappal születésnapja után a Hír Tv-ben Kálmán Olgának mesélte el, miként született a videó, amelyen a Tények-címekből fabrikált verset szavalta el. A Reset.hu két szerzője megkereste, ő – tette hozzá szerényen – csak elmondta. Minden szavával egyetértett.

 

Gálvölgyi János Kálmán Olgának jelezte, ő egyébként nem politizál. Az ellenzéket (az előző vendéghez, Farkasházy Tivadarhoz hasonlóan) azonban ő sem nem érti és dühíti a mostani vita arról, hogy ki kivel és miért nem fog össze.

Olyan esélyeket latolgatnak, mintha én azon gondolkodnék, ha majd én angol királynő leszek 2018-ban, milyen kosztümöt vegyek fel. Én körülbelül ennyi esélyt látok abban, amit ezek az emberek csinálnak velünk. Most az ellenzékről beszélek. (…) A többi meg jó.

A többi, azaz a Fidesz jó, ha nem így lenne, nem itt tartanánk – tette hozzá. Az szemlátomást meglepte, hogy aranyevésen csámcsogott a T. Ház, szerinte Vajna Tímeának azt az orvosa írhatta fel. Őt nem érdekli a filmügyi kormánybiztos felesége, már nem számít arra, hogy bármi köze lesz még a magyar filmhez.

Minőség, tehetség

A politika rátelepedése a kultúrára, színházra nem új, számára a Jordán-ügyben sem ez a kérdés, hanem a minőség. Ha van bűne a kornak, amiben élünk, akkor az a jobb- és baloldal megosztottsága. Gálvölgyi János ezt utálja, mert ő soha nem volt senkinek, csak önmagának a pártján. Azt bajnak tartja, hogy A hullaégető című darab újra aktuálissá vált, művét Gálvölgyi Jánossal a címszerepben. A Kossuth-, és Jászai Mari-díjas színművész arról is beszélt, hogy korában mekkora viccnek számított volna Farkasházyval a felbukkanásuk a Hír Tv-ben.

A humorista a műsorban azt mondta, júniusban nem lesz szárszói találkozó, mert bár mindig a választás előtti évbe volt legnagyobb az érdeklődés, most úgy érzi, a „demokratikus ellenzék” elvesztegette az elmúlt hét évet, képtelenek megállapodni egymással, így értelmetlennek tartja a találkozót.

A júniusit lefújtam, ha észhez térnek őszig, akkor egy halvány esélye van egy szeptemberi dolognak. Például nagyon drukkolok Gulyás Mártonnak, én abban az egyben vagyok szkeptikus, hogy ő a Fideszt akarja meggyőzni, hogy változtasson a választási törvényen. Amit én ajánlok, az egy olyan mozgalom, hogy itt egymást győzzük meg, hogy együtt sokkal erősebbek vagyunk, ezen az oldalon sokkal tehetségesebb emberek vannak, mint a Fidesz mai vezetői, a Németh Szilárdok. Hát hány különb ember van? Egész nap egymást marják, és bocsánat, megjelölik a fáikat. Hát elmegyek a kutyasétáltatóba szórakozni, nem kell ahhoz a szárszói találkozó.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.