Kultúra

Sztárbandák lesznek a Gun N’ Roses előzenekarjai az új turnén

Mások mellett a The Kills, a Deftones, a Wolfmother és ZZ Top is fellép majd Axl Rosék koncertjein.

Decemberben jelentette be az újra együtt zenélő Guns N’ Roses, hogy idén egy 18 állomásból álló európai turnéra indulnak, amelyet aztán egy szintén 18 fellépéses amerikai koncertkörúttal folytatnak.

Az európai turnét Dublinban kezdik május 27-én, míg az utolsó fellépésük július 12-én Hollandiában lesz. Hazánkat elkerülik, de Prágában július 4-én, Bécsben pedig július 10-én fog színpadra lépni az együttes.

Már önmagában ez sem semmi, de most kiderült, hogy milyen bandák fognak Axl Rosék koncertjein előzenekarként játszani:

az európai turnén a The Kills, Mark Lanegan, Royal Blood, Killing Joke, The Darkness, Wolfmother, The Pretenders. Az amerikai körúton sem lesz gyengébb a felhozatal: ott a Deftones, a ZZ Top, a Royal Blood, a Live és a countryénekes Sturgill Simpson fog a Guns előtt fellépni.

Már az is megvan, hogy melyik koncerten melyik együttes lesz az előzenekar: itt lehet böngészni.

A Guns N’ Roses akkor állt újra össze, amikor az 52 éves Axl Rose és az ötvenéves Slash véget vetettek az ellenségeskedésnek, amely miatt 1993 óta nem zenéltek együtt. Slash, vagyis Saul Hudson 1996-ban hagyta ott a legendás csapatot, az újraegyesítést hosszú ideig a gitáros kizártnak tartotta. Idén áprilisban végül mégis sikerült kibékülniük, melynek örömére együtt léptek fel a kaliforniai Coachella fesztiválon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik