Kultúra

Szétcincálták a kritikusok a Baywatch-filmet

Megérkeztek az első vélemények a hamarosan érkező Baywatchról, a kritikusok meglehetősen legsújtóan nyilatkoztak a 90-es évek kultsorozatából készült filmről.

Az Egyesült Államokban holnap fogják bemutatni a Dwayne Johnson és Zac Efron nevével fémjelzett Baywatcht, amelynek már megvolt a sajtóvetítése, így azóta özönlenek a többségében negatív filmkritikák.

Ha hiszünk az újságíróknak, a Förtelmes főnökök rendezője Seth Gordon nem végzett valami jó munkát, ugyanis a film jelenleg 14%-on áll a filmkritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon. A honlapon a következő konszenzus olvasható a filmről:

A Baywatch az alapanyag szexi faktorát korhatáros szintre emeli, ám hiányzik belőle az eredeti sorozat furcsa bája – a megnyerő filmsztárok pedig tehetetlenül csapkodnak a zátonyban.

A New York Post egy tengerparton rohadó döglött bálnához hasonlította a filmet, a Tribune News Service kritikusa inkompetensnek nevezte a rendezőt, az Entertainment Weekly azon sajnálkozott, hogy még az ezer wattos karizmával rendelkező Dwayne Johnson sem mentheti meg a filmet. A MovieWeb kritikusa pedig azt tanácsolja, engedjük a dagálynak, hogy messzire sodorjon minket ettől a filmtől.

A legtöbb kritikus megegyezett abban, hogy a film nemcsak buta, de egyáltalán nem vicces, és meglehetősen pocsékul kivitelezett. A történet egyébként arról szól, hogy a vízimentő Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) – akit eredetileg David Hasselhoff alakított – nem tud mit kezdeni a vakmerő új mentőssel, Matt Brodyval (Zac Efron), és ez állandó viszálykodáshoz vezet. A kötelező bombanők között ott van Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Ilfenesh Hadera és Kelly Rohrbach (aki Pamela Anderson ikonikus szerepét fogja alakítani).

Persze azon senki nem lepődik meg, hogy a meglehetősen bugyuta sorozatból hasonló típusú film született, ám valószínűleg a kritikusok többet vártak egy olyan filmtől, melynek két tehetséges vígjátékszínész, Dwayne Johnson és Zac Efron a főszereplői, akik számtalanszor remekeltek már önironikus szerepekben.

A magyar nézőknek még várniuk kell arra, hogy saját véleményt alkothassanak a filmről (előzetes itt), ugyanis hozzánk csak július 13-án érkezik a vízimentős mozi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik