Kultúra

Sörvezetéket építenek a szomjas rockereknek Németországban

Bár több mint két hónap van még hátra a világ legnagyobb metálfesztiváljának startjáig, a Wacken szervezői máris lázasan dolgoznak a Németország északi részén fekvő helyszínen. Jelenleg a terület közművesítésén dolgoznak, többek között a sörvezetéket fektetik le.

Igen, a sörvezetéket, ami pont olyan, mint a vízvezeték csak sör folyik benne. Az idén 27 éves Wackenen fogy a legtöbb sör a világ összes fesztiválja közül: a vendégek átlagosan 5,1 litert isznak meg fejenként a három nap alatt. Ez összesen masszív 400 ezer literes fogyasztást jelent összesen.

Fotó: wacken.com

Frederike Arns szóvivő azt mondja, egyrészt a sokkal egyszerűbb logisztika miatt döntöttek a vezeték mellett, másrészt pedig azért, mert így nem teszik majd tönkre a talajt az eddig minden nap ki-be járkáló teherautók.

A sörvezeték egy a föld alatt, 80 centi mélységben futó, 7 kilométer hosszúságú csőrendszert jelent, amiben akkora a nyomás, hogy hat sört alig hat másodperc alatt lehet lecsapolni belőle.

A helyi rendőrök azt mondják, bár a Wacken résztvevői tényleg sokat isznak, de általában nem okoznak semmiféle problémát. A többség egyszerűen túl részeg a bajkeveréshez.

A fesztivál idén augusztus 3-5-ig tart majd, olyan fellépőkkel, mint: a Megadeth, Alice Cooper, Amon Amarth, Volbeat, Marilyn Manson, Accept, Status Quo, Turbonegro, vagy a Dillinger Escape Plan.

(via DW)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik