Kultúra

Imádják a Facebookon a magyar művész kavicsképeit

Papp Tímea nem sejtette, hogy ekkora sikere lesz az alkotásoknak.

A kő lelke címmel nemrég indult egy oldal a Facebookon, ahol Papp Tímea kavicsképeit like-olhatják a világ internetezői.

A képek rövid idő alatt rendkívül sikeresek lettek, a művészt hetek alatt megrohamozták az érdeklődők. Megkerestük Tímeát, aki elmesélte, hogy évek óta gyűjtögette a köveket, de csak néhány hónapja készült el az első kép.

facebook/akolelke

„Gyermekkoromtól érdekeltek a kövek, mindig is megláttam a szépséget egy-egy furcsa alakú kőben, de sokáig csak tervezgettem” – mondta Tímea, aki maga is meglepődött, mekkora sikere van az alkotásainak.

facebook/akolelke

„Rengetegen megkerestek, hogy szeretnék megvásárolni a képeket, de mivel felkérést kaptam egy kiállításra, egyelőre inkább megtartom őket.”

„Úgyis a kő mondja meg, mi lesz belőle”

Honnan szerzi be az alapanyagot? – merült fel bennünk a kérdés. „Voltunk már a Bükkben, a Tiszán, a Duna-parton, sőt a párom járdájába szánt sóderéből is válogattam.”

facebook/akolelke

Tímea elmesélte, hogy olykor hetekig készít egy-egy képet, érthető okokból: „Néha pillanatok alatt összeáll a kép, minden kő a helyére kerül, máskor meg napokig-hetekig nem találom a megfelelő kavicsot.

facebook/akolelke

„Rengeteg ötlet van még a fejemben, de végül úgyis a kő mondja meg, mi lesz belőle. Most a kiállításra készülök és izgatottan várom, hogy élőben mit szólnak majd hozzá az emberek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik