Kultúra

Lackfi János Himnusz-átirata mindent visz

Lackfi János (Array)
Lackfi János (Array)
A költő négysoros parafrázisát egy másik posztjával, már íróként igazolja.

A néhány napja 46. születésnapját ünneplő József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító lehet, hogy ismét indulatokat kavar. Facebook-oldalán közzétett verse Kölcsey Ferenc szellemében üzen. Lackfi János – saját bevallása szerint – nem tesz más, mint “vadakat terelő juhászként” próbál igazán jó ügyek mellé állni, nem beszél politikáról.

Figyelem irónia (és költészet)!

Lackfi János egy másik posztjában már íróként idézi fel saját téli regéjét, amikor – mondjuk így – piásfutárként vitt házhoz egy részeget, hogy ne fagyjon mirelitté a buszmegállóban.

Betuszkolom az anyósülésre, és nagyon remélem, hogy nem fogja kidobni a taccsot. Mindegy, a kocsitakarítás kontra emberhalál dilemmája igazán aránytalan.

Emberbarátként nagy nehezen kiszedi előbb a címet, utána az utast, csönget.

Finom asszonyka tűnik fel a küszöbön. Hogy a büdös ká anyámba takarodjak ezzel a részeges patkánnyal, hagytam volna az úton pusztulni, nem kár érte. A csicsának avatkozom én a mások életébe, ótvar kis köcsög, aki vagyok.
Óvatosan elengedem az ipsét, csodák csodája, állva marad. Besuttyanok a kocsimba, és villámgyorsan felszívódom a világűrben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik