Kultúra

Hivatalos: újrakezdik a Kaptár-filmeket

A nagy hírt a filmsorozatot készítő stúdió elnöke jelentette be Cannes-ban.

Nem tartotta sokáig magát az elképzelés, hogy az év elején bemutatott A kaptár: Utolsó fejezet című hatodik résszel véget ért a Resident Evil-franchise, ugyanis a jelenleg zajló cannes-i filmfesztiválon a szériát gyártó Constantin Film elnöke, Martin Moszkowicz bejelentette, hogy rebootolják a sorozatot.

Ez azt jelenti, hogy újabb hat Kaptár-film készül a következő években.

Moszkowicz arra nem tért ki, hogy a 2002-ben a szériát A kaptárral beindító, illetve az azóta készült folytatásokat is hol író, hol rendező (hol mindkettő) Paul W.S. Anderson bármilyen formában is részt vesz-e majd az új installációk készítésében, de igazából nem valószínű. Ugyanez igaz a filmes kedvesére: Milla Jovovichra is, aki a franchise arcaként a főhős Alice karakterét alakította a filmekben.

Bármennyire is nyilvánvalóan a bőrlehúzási szándék motiválja a Constantin Filmet, ha megnézzük a Resident Evil-mozik költségeit és bevételeit, világossá válik, miért nem képesek lemondani róla még úgy sem, hogy már (elvileg) befejezték. Merthogy míg az elmúlt 15 évben készült hat rész munkálataira 290 millió dollárt költöttek, addig azok a mozikban világszerte 1,23 milliárdot termeltek a stúdiónak.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik