Kultúra

Cannes: Will Smith védelmébe vette a Netflixet

A filmfesztivál zsűrijét erősítő színész a zsűrielnök Pedro Almodóvarral veszett össze a videomegosztó alkotásai miatt.

Először szerepel a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában a Netflix online műsorszóró két filmje. Pedro Almodóvar, a mustra zsűrijének elnöke a mozi varázsát hangsúlyozta, Will Smith, a zsűri tagja viszont védelmébe vette a videomegosztót az első sajtóértekezleten.

A spanyol rendező azzal érvelt, hogy a mozis élményt semmivel sem lehet pótolni, szerinte minden filmet először filmvásznon kellene látnia a közönségnek. Személyes véleményeként azt is megfogalmazta, hogy egy olyan filmet, amelyet nem lehet filmvásznon megtekinteni, sem az Arany Pálmával, sem más filmes díjjal nem kellene jutalmazni.

A zsűriben helyet foglaló Will Smith viszont kiállt a Netflix védelmében. Három gyermeke példáját megosztva arról beszélt, hogy otthonában csak a Netflix előnyeit tapasztalja. A színész elmesélte, hogy gyermekei hetente kétszer moziba is járnak, de rengeteg filmet néznek a Netflixen is, olyanokat, amelyek különben nem jutnának el hozzájuk.

A szerdán kezdődött cannes-i filmfesztiválon 19 film verseng az Arany Pálma-díjért. Ezek között szerepel a Netflix által finanszírozott két alkotás: a Dustin Hoffman főszereplésével és Noah Baumbach rendezésében készült The Meyerowitz Stories, valamint a dél-koreai Bong Joon Ho fantasztikus kalandfilmje: az Okja, amely Tilda Swinton és Jake Gyllenhaal közreműködésével készült.

A Netflix már bejelentette, hogy a produkciókat az online forgalmazással egy időben Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is be fogják mutatni a mozikban.

Forrás: MTI, fotó: Reuters

Ajánlott videó

Olvasói sztorik