Kultúra

Itthon is bemutatják Christian Bale megrázó történelmi moziját

Ezért szinkronizált előzetest kapott Az ígéret című alkotás, amelyben a kiváló Oscar Isaac játssza a másik főszerepet.

Ugyan már tavaly leforgatták, de mozis forgalmazásba csak az idén került az Oscar-díjas Terry George rendezésében készült Az ígéret (The Promise) című történelmi és romantikus dráma, amely a nyáron a hazai mozikba is megérkezik majd. Ennek apropóján mostanra elkészült és lent látható a produkció hátborzongatóan gyönyörű, de egyszersmind mellbevágó előzetesének szinkronos változata.

Az első világháború alatt, 1915 és 1917 között történt örmény népirtás (vagy örmény holokauszt, esetleg örmény mészárlás) során a törökök erőszakosan kitelepítettek másfél millió örményt Anatóliából, s ennek következtében a mai tudományos körökben elfogadott nézet szerint legalább 600-800 ezren vesztették életüket. Az eseményre sokan úgy tekintenek, mint az egyik első modern, szisztematikus népirtásra, bár mind a mai napig pontosan 22 ország ismerte el, hogy valóban genocídium történt.

Erről a kényes témáról készítette filmjét a ruandai népirtással foglalkozó Hotel Ruanda című alkotást is jegyző George. A The Promise furcsamód egy szerelmi háromszög irányából közelít az eseményekhez, s egy örmény orvostanhallgató (Oscar Isaac), egy Franciaországból hazatérő örmény tanuló (Charlotte Le Bon), és egy amerikai zsurnaliszta (Christian Bale) kapcsolatát dobja a történelem sűrűjébe.

A Golden Globe- és Oscar-díjas Bale, a tavaly Arany Glóbusszal kitüntetett Isaac és a tehetséges Le Bon kisasszony mellett James Cromwell, Jean Reno, Tom Hollander és a Westworldből ismerős Angela Sarafyan is játszik a produkcióban, amely augusztus 17-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik