Kultúra

A legkínosabb filmes halálokon csak sikítva röhögni lehet

Meghalni a filmvásznon színészt próbáló feladat, hogy a dráma, a visszafordíthatatlanság és a kín “átjöjjön”. Nem is mindig sikerül. Érthetetlen, hogy az efféle félresikerült haláljeleneteket miért gondolta úgy a rendező, hogy benne hagyja a filmben, mindenesetre az utókor számára kínál némi kockázatmentes kárörömöt. Avagy vigyázat, sikítva röhögős kontent.

Kezdjük cikkünk ötletadójával: Bulent Kayabas török színész fergeteges alakítása a napokban rohant körbe a weben, köszönhetően a 9gagnek. Egy kommentelő szerint a film görög, és a címe – nem fogod elhinni – Long Death. Fergeteges.

Meglepő, hány videóról állítja azt a feltöltője, hogy az a legrosszabb filmes halál, ez alábbi esetben biztos, ami biztos alapon egyből kettő, valóban kínosan bizarr halálesetet álmodott filmre az alkotó, mindkettőt egy ázsiai harcművészes filmben. Nem is tudom, a vékonybelekkel fojtogatás kísérlete, avagy a Jackie Chan általi tökön csapásba belepusztulás az erősebb, de nagyon röhögök.

Komolyodik a színvonal, kedves olvasó, azért szólok, hogy felkészülj: a Basket Case című filmből származó tömegvérengzést egy leginkább humanoid burgonyára emlékeztető izé követi el, aki egyébként a főszereplő sziámi ikertestvére volt, és a film arról szól, hogy ez a bigyó testvérével karöltve bosszút áll az orvosokon, akik elválasztották őket egymástól. Briliáns darab lehet, aki megnézi a teljes filmet, feltétlenül számoljon be az élményeiről.

A személyes kedvencem: a haláljelenet, ami olyan, mint egy samponreklám. A La bestia uccide a sangue freddo, azaz A bestia hidegvérrel öl című olasz horrorfilm alanti jelenetében a szerencsétlen delikvenst ugyan öttől tizenkettőig terjedő lövéssel gyakorlatilag húspogácsává lövik, ám hősünk haja még mindig közelképekre méltó könnyedséggel lobog és csillog a vérzivatarban. Kész.

A ráció diadala maga a bollywoodi jelenet, melyben a hölgy homloklövés után még áll, beszél, romantikázik, sőt, autóba ül szerelmével, hogy aztán egy telefonon visszanézzen valamit, ami, gondolom, a régi szép időkre emlékezteti, amikor még intakt volt az agyveleje.

Cseberből vederbe, avagy ahogy a régi vicc szól: mi az abszolút balszerencse? Zuhanó repülőről süllyedő hajóra esni. A klipbeli hölgynek még ennél is rosszabbul alakult az úgynevezett második esélye.

Nem maradhat ki a Nagy zűr kis Kínában jelenete sem, amelyben hősünk szó szerint felrobban a dühtől. Oké, a Shrekben viccesebb volt, de azért ez is beleégett a retinánkba.

Zárjuk a listát két gyűjteményes videóval, melyben felbukkan néhány a fentiek közül ugyan, de egyrészt ki ne akarná ezeket újra látni, másrészt olyan briliáns további jeleneteket vonultat fel mindkét videó, hogy arra szavaim sincsenek.

Ezzel zárjuk műsorunkat, tartsanak velünk legközelebb is, és… mi kérünk elnézést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik