Kultúra

Vidnyánszky újra pályázik a Nemzeti Színház élére

Ezt a teátrum következő évadának repertoárját leleplező sajtótájékoztatóján jelentette be.

11 bemutatót, köztük négy nagyszínpadi premiert tervez a jövő évadban a Nemzeti Színház, ahol Silviu Purcarete, Bozsik Yvette, Csiszár Imre, Kiss Csaba és Zsótér Sándor is rendez.

Vidnyánszky Attila igazgató, akinek 5 éves mandátuma a jövő évad végén jár le, a Nemzeti Színház keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy újra pályázni fog a színház vezetésére.

A 2017/2018-as szezonban a nagyszínpadon a Figaro házassága, az Úri muri, a Cseresznyéskert és az Egri csillagok című művet viszik színre. A Gobbi Hilda Színpadon a Bánk bán, Az ügynök halála, a Házasság Palermóban, a Szent szörnyetegek, a Pogánytánc, a Woyzeck és A gömbfejűek és a csúcsfejűek című darabot mutatják be. A jövő évadban három darabot színpadra állító Vidnyánszky Attila mellett Dér András, Sardar Tagirovsky és ifj. Vidnyánszky Attila is rendez a teátrumban.

Az igazgató elmondta: négy előadásukat – a János vitéz, a Csongor és Tünde, a Tóth Ilonka és A fehér felhő című darabot – a diákok számára ingyen fogják játszani ősztől.

Forrás és fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik