Kultúra

Új Hellboy-film készül, de annyira azért még ne örülj

Merthogy a most bejelentett produkció nem a régóta várt Pokolfajzat 3 lesz.

A The Hollywood Reporter szállította a hét eddigi legmellbevágóbb mozis hírét, miszerint a Millenium Films stúdió megvásárolta a Hellboy-franchise jogait és váratlanul bejelentette, hogy

rebootolják a filmsorozatot, azaz egy új és az előzőeknél erőszakosabb, korhatáros filmmel elölről kezdik Pokolfajzat mozis kalandjait.

Ez nem minden, ugyanis még nagyobb meglepetésre már az is megvan, hogy az új produkcióban (és annak potenciális folytatásaiban) ki fog Ron Perlman örökébe lépni Pokolfajzat szerepében:

a Szabadság útjai, Az utolsó műszak és A védelmező című mozifilmek mellett a Stranger Things-ből is ismerős David Harbour.

David Harbour lesz az új Pokolfajzat. Fotó: The Hollywood Reporter

A rebootnak már munkacíme is van: Hellboy: Rise of the Blood Queen (kb. Pokolfajzat – A Vérkirálynő felemelkedése) keresztség alatt kezdték el írni a forgatókönyvét, amelyen Andrew Cosby (A hetedik érzék, Euréka), Christopher Golden (Buffy, a vámpírok réme) és a Hellboy képregényeket kitaláló Mike Mignola dolgozik. A produkció bejelentése és Harbour leigazolása mellett pedig már az is megvan, hogy

a filmet A barlang, a Végítélet és A kilencedik légió című mozikat, illetve több Trónok harca-epizódot is jegyző Neil Marshall fogja rendezni.Ez tehát a helyzet: a 2008-as Hellboy 2 – Az aranyhadsereg óta rajongók milliói által várt, majd idén februárban aztán végleg halálra ítélt Hellboy 3 helyett új alapfilm készül, amelyben sem a korábbiakat író-rendező Guillermo Del Toro, sem pedig a vörös antihős szerepében brillírozó Perlman nem lesz benne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik