Kultúra

Harrison Ford: nemcsak látványos, de megindító is lesz az új Szárnyas fejvadász

Erről egy közönségtalálkozón beszélt a sci-fi akciófilmben Rick Deckardként visszatérő legenda.

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász (Blade Runner) folytatásának egy kulcsjelenetéről is mesélt hétfőn egy facebookos közönségtalálkozón a produkció első mozis trailerének bemutatója alkalmából.

Ford, aki a Ridley Scott rendezésében készült 1982-es sci-fiben Rick Deckardot alakította, a Szárnyas fejvadász 2049-ben pedig ismét visszatér az egykori replikánsvadász szerepében.

A folytatás főhősét Ryan Gosling játssza. A fiatal fejvadász a világot káoszba döntő súlyos titok nyomára bukkan, amelynek megfejtéséhez fel kell kutatnia a harminc éve eltűnt Deckardot. A közönségtalálkozón Gosling és a rendező, Denis Villeneuve társaságában válaszolt a kérdésekre.

A tavalyi Érkezés rendezéséért Oscarra is jelölt Villeneuve az eseményen megjegyezte: ha harminc éve valaki azzal jött volna hozzá, hogy ő rendezi a folytatást, hangosan kinevette volna.

Izgalmas volt szembesülni azzal, hogy az 1982-ben bemutatott filmben megjelenő technikai jövő mennyire valósult meg.

– mondta a 73 éves Ford, aki azt is megosztotta a közönséggel, hogy

mély és megindító érzelmek fognak megjelenni abban a Deckard múltját és jelenét áthidaló jelenetben, amelyben a legendás figura először találkozik a Gosling által megformált fiatal zsaruval.

Ford egy nappal első jelenete felvétele előtt járt először a forgatáson. A helyszín aprólékosan be volt rendezve, még az eső is esett, akárcsak a harminc évvel ezelőtti jelenetekben.

Nagyon izgalmas, megragadó élmény volt.

– idézte fel. A színészlegenda hangsúlyozta, hogy nagyon élvezte a közös munkát Goslinggal, tetszett neki, hogy a színész felelősséggel játszotta a szerepet és komplexek lettek a közös jeleneteik. Dicsérte Villeneuve rendezői elképzelését és színészvezetését is.

Gosling elmesélte, hogy gyerekként látta a ma már klasszikusként számon tartott eredeti mozit, amely nagy hatást gyakorolt rá, és “szürreális élmény” volt számára, hogy a folytatáson dolgozhatott. Ford megjelenése a forgatáson felszabadító hatással volt rá is, és mindenkit magával ragadott a közös munka.

Íme a közönségtalálkozón elhangzott beszélgetést megörökítő videó:

Gosling és Ford mellett az Oscar-díjas Jared Leto, az Arany Glóbusz-nyertes Robin Wright, továbbá Dave Bautista, Ana de ArmasLennie JamesMackenzie Davis és Barkhad Abdi alkotja a film szereplőgárdáját.

Ridley Scott produceri bábáskodásával készülő Szárnyas fejvadász 2049 egy nappal az amerikai bemutató előtt: október 5-én fog a hazai mozikba kerülni.

Forrás: The Hollywood Reporter via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik