Kultúra

Ragadj porral oltót, mert veszettül tüzes klippel jelentkezett a Brains

Klippremier a 24.hu-n: nálunk láthatod először a Keep Burning című szám videóját.

A Tankcsapda egyik klasszikusát feldolgozó A Drum ’N’ Bass rugója című szám szöveges videója után ismét a 24.hu-n debütál az elektronikus zenét játszó hazai koncertzenekar: a roppant népszerű Brains legújabb videoklipje, amelyet a Keep Burning című számhoz forgattak.

A különböző égő tárgyakat, felgyújtott kocsit és még egy lángoló kaszkadőrt is felvonultató videójú Keep Burning a Brains vadiúj albumáról származik, mi több: a lemez címadó dala is egyben.

A lemez címe utal arra, hogy a zenekar minden eddiginél nagyobb lángon ég. Hihetetlen energiákat kapunk a közönségünktől a koncerteken, amiket próbáltunk dalokban is közvetíteni.

– meséli Kéri András, a.k.a. MC Columbo, a csapat énekese.

A közreműködők tekintetében sokkal kísérletezőbb az új anyag, így került rá Likó Marcell, JumoDaddy és Szécsi Böbe is. Büszkék vagyunk rá, hogy a magunk stílusában mindig úttörőek voltunk itthon – ezt most sem szerettük volna hanyagolni. A szövegek nagy része, ha átvitt értelemben is, de a lemez címe köré íródott.

Varga Norbert, alias Jimbo (gitár, zeneszerzés):

A zenei koncepció az volt, hogy legyen minél változatosabb, persze úgy, hogy a saját stílusunk határait csak feszegessük, ne lépjük át.

 

Szokás szerint többféle zenei stílust ötvözünk az albumon: a keményebb, metálba hajló zúzós témák és a sodró drum ‘n’ bass mellett helyet kapott pár könnyedebb hangvételű és magyar nyelvű szám is. Különleges színfolt a Likó Marcival közös track, ahol mindkét zenekar stílusa jól érvényesül. Az előző lemezhez képest gitárcentrikus; koszosabb az alaphang, ami egy “élőbb”, a koncertek hangulatát idéző hangzást ad.

– mesélt az új anyagról Lukács Levi (billentyűk, hangszerelés). Íme a címadó dal: a Keep Burning klipje:

A Brains ma este 20 órától a Budapest Parkban ad látványos lemezbemutató koncertet, amelyen az új lemez gerince mellett az összes korábbi fontos Brains-slágert is előadják majd a srácok.

Az új albumhoz természetesen új látvány is társul – a kettő együtt debütál majd a Budapest Parkban. A látványban ezúttal a már emblematikus logónk elemei fognak visszaköszönni és természetesen a lángok valamilyen formában a színpadon is részei lesznek a produkciónak. A lemezbemutató után pedig egy sűrű fesztiválszezon következik, amelyben szinte az összes nagyobb hazai rendezvényen ott leszünk az új lemezzel.

– mondta MC Columbo. – További információt a lemezbemutató koncert Facebook-oldalán találsz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik