Kultúra

Egyszerre több Trónok harca-spinoffon dolgozik az HBO

Mindenki megnyugodhat, mert egyre biztosabb, hogy a 8. évad után sem érnek véget a westerosi kalandok.

Még nagyjából két hónap és elstartol az új évezred legnagyobb sikerszériájává vált Trónok harca hetedik, egyben utolsó előtti évada, azaz jövő ilyenkor már világszerte a befejező szezonra fognak várni a rajongók. Ez a tudat (a várható sorozat utáni depresszió miatt) nyilván sokaknak fáj, azonban mostantól még a fanatikusok is kezdhetnek bizakodni, ugyanis a The Hollywood Reporter értesülései szerint

nem 1, nem 2, hanem 4 spinoff kidolgozását indította be az HBO.Magyarán hirtelen eléggé biztossá vált, hogy 2018 után sem marad a világ Trónok harca nélkül.

Az egymástól függetlenül készülő projektekről egyelőre nem tudni sokat, mindössze annyit, hogy négy elismert forgatókönyvíró munkálkodik rajtuk:  Max Borenstein (Godzilla, Kong: Koponya-sziget), Jane Goldman (Ha/Ver, Kingsman), Brian Helgeland (Szigorúan bizalmas, A tűzben edzett férfi) és Carly Wray (Mad Men – Reklámőrültek, A hátrahagyottak). A forgatókönyvírókat a Trónok harca alapjául szolgáló regényciklust jegyző, illetve az évek során a tévésorozat írásában is résztvevő George R.R. Martin segíti.

Addig is, míg több minden kiderül a sikersorozat újabb bőrlehúzásairól, a GoT-fanoknak első körben azt érdemes észben tartaniuk, hogy a hetedik évad július 17-én fog startolni a magyar HBO műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik