Kultúra a világ egy fura hely

Ki mondta, hogy az alkoholfogyasztás nem segítheti a tengerek szeméttől való megtisztítását?

Coca Cola-címkék és a tengeren úszó üveghulladék – ennyi kellett ahhoz, hogy megszülessenek a világ legmenőbb palackjai.

Az elmúlt években elképesztő mennyiségű, Északi-tengeren sodródó szemét árasztotta el az apró, Hollandiához tartozó Nyugati-Fríz-szigetek, illetve a kontinens északi partjait. Az amszterdami központú Fitzroy kreatív ügynökség azonban úgy gondolta, hogy az emberiség ezt a kellemetlenséget is a saját javára fordíthatja, így némi ötletelés után megtalálták a tökéletes megoldást.

Az alkohol bár nem válasz, és nem megoldás egyetlen égető problémára sem, de az ügynökség végül mégis csak egy rendhagyó italospalack megalkotása mellett döntött.

A partot érő szemetek egy része Coca Cola-palackok címkéje volt, melyekből egyedi, márványos mintázatú kupakokat, az üveghulladékból pedig új palackokat gyártottak.

A From Waste To Wasted címet viselő projekt eredményeként végül igazán egyedi, papírba csomagolt üvegek születtek, melyek fogyasztásával a vásárlók hozzájárulhatnak a tenger tisztulásához.

A Designboom nyomán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik