Kultúra

Kísértetjárta helyre emlékeztet Twin Peaks városa

Legalábbis a kultsorozat folytatásához érkezett új promóban, amely Twin Peaksbe kalauzolja el a nézőt. Videó.

Azt már tudjuk, hogy május 21-én fog megérkezni a Showtime csatornájára a Twin Peaks folyatása, amelyet idehaza majd egy nappal később az HBO műsorára tűzni, méghozzá dupla résszel. Ugyanakkor komolyabb előzetes még mindig nem érkezett a kultikus sorozat új évadához, melynek legújabb videója is hiába hangulatos, mindössze néhány képet mutat a gyanúsan kihalt Twin Peaks városkájáról.

Minden idők egyik legforradalmibb és legnagyobb hatású sorozata 26 évvel azután folytatódik, hogy Amerika egyik különös, északnyugati városkájának lakóit ledöbbentette a gimnáziumi szépségkirálynő, Laura Palmer borzalmas meggyilkolása. A 18 epizódos folytatást az eredeti szériát is jegyző Mark FrostDavid Lynch páros írta. Az egyenként hatvanperces részek pedig Lynch rendezésében készültek.

Az új női főszereplőt játszó Amanda Seyfried mellett a Dale Cooper FBI ügynök szerepében visszatérő Kyle MacLachlan, továbbá Laura DernNaomi Watts, Tom Sizemore, Jennifer Jason Leigh, Dana Ashbrook, Balthazar Getty és a Laura Palmert újra megformáló Sheryl Lee fog játszani a szériában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik