Kultúra

Dühöngők nyíltak Moszkvában, ahol Moszkvicstól kanapéig és hűtőig mindent szétverhetsz

Egy orosz bolhapiacon megtalálták a megoldást a munkahelyi feszültség legjobb levezetésére.

Egy hosszú nap után sokszor nem csak fáradtan, de nyugtalanul is indulunk haza, és képtelenek vagyunk a hátunk mögött hagyni az órák, napok, vagy épp hetek során felgyűlt feszültséget. Ennek levezetésére természetesen számtalan mód létezik, először azonban jó eséllyel egy rövid dühöngés jut eszünkbe, ami ugyan hamar elsöpörné a rossz gondolatokat, a lakás füstölgő romjai közt azonban megint csak nem éreznénk jól magunkat.

Van persze megoldás arra az esetre is, ha egyáltalán nem szeretnénk lemondani a rombolásról: a moszkvai bolhapiacok egyikén működő Debosh például nappaliként, konyhaként, irodaként, műhelyként, vagy garázsként berendezett szobákat tart fenn, hogy egyedül, vagy barátainkkal együtt jól szétzúzzuk azokat.

Az ötlet az egyik árus, Alekszej Barinszkij fejéből pattant ki, aki számos kacatot képtelen volt eladni, kidobás helyett azonban ki akart még csikarni belőlük egy kis pénzt.

A szobák bérlési díja berendezéstől, és a tárgyak számától függ, így egy egyszerűbb szobát már negyvenezer, egy jól berendezettet pedig száznegyvenezer forintért törhetünk darabokra a barátok, a rendelkezésre álló kalapácsok, baseballütők, és más szerszámok segítségével, de akár a saját lomjainkat is elhozhatjuk, és 14 ezer forint ellenében darabokra cincálhatjuk – feltéve, ha aztán fel is takarítunk magunk után.

A pusztító vágyak kiélésének idejére természetesen védőöltözet, így szemüveg és sisak is jár.

Az oroszok, illetve a városba érkező turisták azonban nem csak a dühüket vezetik itt le, hanem társasági programként is tekintenek rá, hiszen a nem mindennapi helyzet egyesek szerint akár még szórakoztató is lehet.

A hely bevételeinek jó része egyébként jótékonysági célra fordítódik: az első évben a Debosh közel négymillió forintot adományozott az árvaházak építésétől az ételosztásig több, mint száznegyvenezer projekt finanszírozásában segítő dobro.mail.ru különböző gyűjtéseire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik