Kultúra

“Megtekergetném a kis cickóit, nekem bejön a szilikonmell” – erősen kezdett az Exek az édenben

Bódi Sylvi besétál a naplementébe, pálmafák, óceán, víz alatti felvételek és szörf – erős felütéssel indul a Viasat 3 új realityje, az Exek az édenben. A show afféle tipikus randireality, lányok és fiúk keresik a legalább akkora Nagy Őt, hogy a főnyereményig lehessen felkapaszkodni az illető napbarnított, sportos tagjain. A csatornának van múltja a műfajjal, annak idején az Éden Hotelt is ők tették naggyá, hogy aztán a TV2 a sárba rángathassa, ugye, majd jobb híján tavaly a kétes sikerű meztelen realityvel, az Ádám keresi Évát-tal futottak neki újra valami hasonlónak. A ruhátlan randikhoz azonban sajnos nem sikerült olyan karaktereket találni, akik a fájdalmas, ordító sötétségen túl bármi mást tudtak volna hozni a show-ba, pedig a szokásos szilikonlány – kigyúrt macsóexpornós tengelyen mozogtunk akkor is. Azért Meztelen „tökéletesek a cickóim, mert szilikon és hát meg kell nézni” Petrán remekül szórakoztunk, és a péniszméret-fiaskó is emlékezetes, amikor is az eddig romlatlanok is megtanulhatták a hús- és vérpénisz közötti nagyon fontos különbségeket.

Akárhogy is, idén a csatorna ismét hoz egy hasonló sztorit, többnyire fiatal, többnyire szép, többnyire szégyentelen fiúk és lányok igyekeznek egymás fehérneműjén keresztül bejutni a „kamucelebek” – az egyik szereplőt idéztem – közé. Merthogy, ha valakinek lennének még illúziói arról, hogy ezek a műsorok senkit nem érdekelnek, el kell mondjam, hogy a szereplőkkel készült interjúk bizony arra engednek következtetni, hogy a mai tizen-huszon-harminc éves korosztály egy jelentős részében valós karrier-ambíció az, hogy az ember lánya-fia egyszer szerepeljen egy efféle valóságshow-ban. Pontosan tudják az ide vezető utat is: fiúként ki kell magukat pattintani, legalább három, de lehetőség szerint minél több tetoválással kell rendelkezni, továbbá bő alkoholfogyasztásra alkalmas májjal, és kellően magas tesztoszteron- és kellően alacsony igényszinttel, hogy minél több és többféle nőt az ágyadba tudj vinni. Leányként minél inkább az uralkodó szépség divatideálhoz hasonlító alkatra lesz szükség, ami a skinnytől maximum, de tényleg nagyon maximum a curvy alkatig terjed, azaz a magas, csontos modellalkattól úgy körülbelül Beyoncéig, plasztikai sebészeti beavatkozások nullától a végtelenig jöhetnek, műhaj nem, műköröm viszont kötelező, ugyanis hosszú másodpercekig fog a manikűrödön időzni a kamera.

Azt hiszed, viccelek, pedig az Exek az édenben első beköltözője, Franciska neonpink mandulakörmeinek dizájnját alaposan exponálta a show, amint a húszéves egyetemista–modell–hostess lány a társaira várt a parton. Közben elaffektálta nekünk a preferenciáit pasiügyben, de ebben nem hangzott el semmi olyan, amit már ne tudtunk volna, így térjünk is át a következő játékosra, bizonyos Tamásra, akinek már most megszavazhatjuk, hogy legendás szereplője lesz a magyar reality-történelemnek. Ugyanis Alekosz óta nemigen láttunk ilyen irritáló figurát, magyarán jó eséllyel pályázik saját műsorra, vagy valami Kasza Tibi – Berki Krisztián-féle médiakarrierre. A kecskeméti fiú mozgásában és alkatában is hajaz némiképp a VV-győztesre, csak épp elmondása alapján a sikerei nagyobbak a nők körében: Tamás korábbi elmondása szerint legalább kétszáz nővel volt már. Míg a lányoknak a manikűrjét, Tamásnak az orrjáratait fogjuk behatóan megismerni a műsor folyamán, ugyanis a fiú alap testtartásának köszönhetően nonstop belátunk az orrába, egy foniátriai éden (!) ez a műsor. Őt Andika követi a beköltözők sorában, aki csupa nagy emberi alapértéket vall magáénak az erőszakosságtól a türelmetlenségen át a manipulációig. Öröm volt nézni, ahogy a két lány smúzol a felszínen, míg a felszín alatt látványosan egymás minél kreatívabb kibelezésén törik a fejüket. Miután megbeszélték, hogy vajon locsolnak-e a trópusi égövön, megérkezik Norbi, és elhangzik a műsor eddigi legfontosabb mondata, mellyel egyszerre összeért a bulvár és a közélet:

Szia, Uram!

Gyönyörű pillanat, igazából a műsor következő pár percéről simán el is terelte a figyelmet, de szerencsére nem történt semmi, csak megnéztük a villát, amit a fiúk egy medenceseggessel avattak fel.

Az ötödik játékos, Bence érkezése kavarta fel először az állóvizet – ugyanis némi fordulatként megtudtuk, hogy ő és Franci bizony ismerik egymást, egészen behatóan, ám ezt taktikai okokból egyelőre nem kötötték a társaik orrára, afféle belső véd- és dacszövetségre lépve megegyeztek, hogy mindketten hordják majd az információkat egymásnak. Újabb emberkerti felismerés: fergeteges színvonalon képesek hazudni ezek a mai fiatalok (öreganyós kiszólás szándékos): Franciska ugyan elejtett pár árulkodó fintort, de Bence arca meg sem rebbent, ahogy előadta az első találkozás örömét, még a lány nevére is visszakérdezett – bár ezen az interjúkban elmondottak után már senki nem lepődik meg, esetében ez szakmai ártalom. A következő nagy esemény az utolsó alapjátékos, Dia érkezése, akitől Norbinknak egyből leolvad a rendszere, és lendületből dobja Andit – akivel pedig már megegyeztek, hogy együtt alszanak majd – de csak miután egy férfias kő–papír–olló csatában megmérkőzött választottjáért Tamással.

A Norbi–Dia gerlepár ismerkedési tánca után egyértelművé kezdett válni a helyzet, így Andika tetemre hívta Norbit a témában, hogy a tisztázás után a párocska románcának expozíciója folytatódhassék, Norbi családi tragédiájával hatott Diára, a lány pedig, aki minden interjúban előadta a kőkemény csajt, már itt elkezdte a lelepleződést – ennek lesz még pár epizódja –: valójában nagyjából egy pihe-puha vajaskifli keménységével rendelkezik. A játékosok első tabletes üzenete még különösebb kockázat nélküli volt: el kellett dönteniük, ki kivel alszik, ám ezt Bence megtette a társai helyett, így a Franciska-Tamás, Dia-Norbi és Andika-Bence páros belakta a saját hálóját, majd indulhatott az esti ivászat. Ahol aztán kiderült, hogy Bence lesz a villa parti-felelőse, kotonosztást rendezett, majd az első biliviharra is sor került: Tamás enyhén behisztizett Francira, de azért csak úgy szolidan, mert hát hiszen, mint elhangzott, épp azért szereti a lányt,

mert ilyen kis sete-suta hülye vagy!

Cyrano zokog a sarokban ettől a bóktempótól, eleve nehéz ellenállni egy kőműves-dekoltázsos kiskakasnak, Francinak nem is sikerült. De a szomszéd szobában is egekbe hágott a romantika, némi tisztességes tipi-tapi után a műsor egyik fénypontja volt, amikor Dia sanzonettként elnyúlva egy szomorú románcot dúdolt, amihez Norbi vizelése szolgáltatta a háttérzenét.

A másnapot az első randi nyitotta, Franci és Tamás mehetett ki egy masszázsra, hogy aztán a visszatérésnél Franciska keverjen egyet a bilin: a részletekért tessék megnézni a műsort, a lényeg, hogy némi dráma keveredett a levegőbe, Dia vajaskiflisége pedig újabb bizonyítékot nyert. A nap további eseményei alighanem heveny unalomba fulladtak, ugyanis innen azonnal az esti bulira váltottunk, Andikáról eddigre derült ki egyértelműen, hogy a műsorhoz nagyjából annyit tesz hozzá a jelenléte, mint egy lakásdekorációs elem: nem mutat rosszul, útban sincs, de azon kívül, hogy néha beleakad valaki, nem sok funkciója van.

A buliban Bence ismét megpakolta a baszatáskát, azért helikopterezésig nem fajultak az események, a buli főszereplője egy felfújható hattyú, vagyis Bence szerint kacsa volt – de arra is jutott idő, hogy Tamásból újfent előjöjjön a féltékeny hisztérika, így az éjszakai hancúrról ezúttal szó sem lehetett. A másnap reggeli külsős kalandra ezúttal a fiúk mehettek ki, és bár a csajok még nem tudják, a tengerparti ejtőzésről egyikük exével térnek majd vissza, aki megkavarhatja a bimbózó románcokat.

Az Exek az édenben tehát eddig nem okoz csalódást, a meztelen realitihez képest például igazi dráma-maraton, míg ott az unalomtól kis híján elhervadtak a játékosok is, nézők is, itt nem panaszkodhatunk az adrenalinra. A kezdő csapat kellően botrányos ahhoz, hogy a műsor sikerrel építhessen a trashrealityk alapvető nézőcsalogató mechanizmusára: tudniillik a katasztrófaturizmusra. Mert tudjuk – és a kommentekben majd meg is írják a kedves olvasók –, hogy ezeket a műsorokat nem nézi senki, de ha esetleg mégis, akkor főként szörnyülködni jár a néző a tévé elé, és megnyugodni, hogy ő mennyivel normálisabb, építő tagja a társadalomnak, de azért irigyen mérgelődik a felett, hogy ezek a „kurvák és hímringyók” milyen jól megélnek mindebből.

Szóval kissé hiteltelen az ajvékolás, hogy a trash trash: sosem ígérte, hogy TED Talk szintű szellemi táplálék lesz, a kérdés inkább az, hogy műfaján belül hozza-e, amit kell, és az Exek hozza. Nem mondom, hogy életem röhögéseit kaptam az első résztől, de a fájdalmas unalmon túl (amit például a meztelen reality szereplői kiváltottak), képes a show minden játékossal kapcsolatban valamilyen viszonyulást kiváltani a nézőben, még ha ez a viszonyulás esetleg az is, hogy ütné valamely szereplőt szívlapáttal. Az igazi könnyes dráma esélyesen már a héten megkezdődik, az új beköltöző csaj ugyanis túl jó nő ahhoz, hogy érintetlenül hagyja a villabeli viszonyokat, és tippem szerint egy héten belül szex is lesz, nálam lehet fogadásokat kötni, melyik csaj fogja először beengedni a párját a bugyijába.

Az Exek az édenben hétfőtől csütörtökig hétköznap esténként 21:35-től megy a Viasat 3-on. A fontosabb eseményekről természetesen beszámolunk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik