Kultúra

Oscar-díjas forgatókönyvíró írja a Dűne feldolgozását

A már korábban bejelentett rendező után a Dűne-remake forgatókönyvírója is igazi hollywoodi nagyágyú lesz.

Még decemberben járta be a világhálót a hír, miszerint az évek óta tartó rebesgetést követően valóban készül a Dűne-remake, amelyről azóta kiderült, hogy a Sciario – A bérgyilkos után tavaly az Érkezéssel is nagyot dobbantó Denis Villeneuve fogja levezényelni. Önmagában már ez is bizakodásra adhatott okot a produkció színvonalát illetően, mígnem aztán most újabb (öröm)hír érkezett, ugyanis eldőlt, hogy

az új Dűne forgatókönyvét az az Eric Roth fogja kidolgozni, aki 22 évvel ezelőtt Oscar-díjat nyert a Forrest Gump szkriptjéért.

A Forrest Gump mellett olyan kiváló filmek szkriptjeit köszönhetjük a 72 éves Roth-nak, mint pl. A suttogó, A bennfentes, az Ali, a München, Az ügynökség és a Benjamin Button különös élete.

Klasszul alakul tehát a Dűne-remake kreatív csapata, amelyből a rendezést elnyerő Villeneuve a közelmúltban egyenesen “élete projektjének” nevezte a produkciót. Mondjuk szerencsésnek is mondhatja magát, hiszen rövid időn belül két legendás sci-fivel foglalkozhat majd, miután a tavaly nálunk forgatott és jelenleg már az utómunkálatokat taposó Szárnyas fejvadász 2-t (előzetes itt) is ő vezényelte le.

A kiváló Frank Herbert regényciklusának első részéből Dűne címmel még 1984-ben David Lynch forgatott mozifilmet, amelyben olyan nevek alkották a szereplőgárdát, mint Kyle MacLachlan, Virginia Madsen, Max von Sydow, Sean Young, Patrick Stewart, Brad Dourif, Dean Stockwell, Jürgen Prochnow és Sting.

Forrás: Variety

Ajánlott videó

Olvasói sztorik