Kultúra

Michael Bay új szintre emeli a robbantgatást a Transformers 5-ben

Dióhéjban erről szól az a kisfilm, amelyben a rendező a robotos mozi munkálataiból ad ízelítőt.

Már csak nagyjából két és fél hónapot kell várniuk a rajongóknak, hiszen a nyár elején kerül mozikba a Transformers: The Last Knight (Transformers: Az utolsó lovag) című ötödik óriásrobotos CG-orgia. ezért aztán a filmsorozatot gyártó Paramount Pictures stúdió el is kezdett rákapcsolni a promócióra.

Előzetest ugyan lassan már egy hónapja nem kaptunk, helyette azonban most érkezett egy érdekes és látványos kisfilm, melyben a franchise főkolomposa: a blockbuster-király Michael Bay enged betekintést az aktuális Transformers-munkálatokba. A videóban Bay a személyes vágószobája mellett futólag a forgatásokra is elkalauzol bennünket, miközben a robbantásokról, az utómunkálatokról, illetve az általa preferált 3D formátum és az IMAX technika nagyszerűségéről magyaráz.

A Bay új produkciójához legutóbb érkezett második előzetes felfedte, hogy a Transformers 5 valódi főszereplője az Isabela Moner által megformált Izzy nevű kislány lesz, aki a robotok véget nem érő földi balhéjának kellős közepében találja majd magát. A kedvcsinálóból Izzy mellett további gyerekszereplőket és új álcákat is megismerhetünk, no meg persze előkerülnek a már jól ismert karakterek, így pl. a majd saját filmet kapó Űrdongó és a Cade Yeagert ismét megformáló Mark Wahlberg is, akinek az előzetes végén egy kifejezetten mókás jelenete is akad az ugyancsak visszatérő T-Rex-szerű Grimlockkal.

A Transformers 5 mellékszereplőit az új kisfilmben is felbukkanó Sir Anthony Hopkins és Laura Haddock, valamint a korábbi szerepében szintén visszatérő Josh Duhamel (Lennox ezredes), John Turturro (Simmons ügynök) és Stanley Tucci (Joshua Joyce) és Sophia Myles (Darcy Tirrel) fogják játszani.

A saját bevallása szerint Michael Bay utolsó utolsó robotos mozijaként készülő Transformers: Az utolsó lovag egy nappal az amerikai bemutató előtt: június 22-én fog megérkezni a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik