Kultúra

A Bosszúállók rendezője készítheti az első Batgirl-filmet

Átpártolna rivális DC oldalára a Marvellel szakító Joss Whedon, aki nemcsak dirigálná, de írná is a női szuperhős moziját.

A Variety szállította a hírt, miszerint a DC képregényeken alapuló szuperhősfilmes univerzumát építgető

Warner Bros már előrehaladott tárgyalásokat folytat a Bosszúállókat és a Bosszúállók: Ultron korát is jegyző Joss Whedon rendezővel arról, hogy ő forgassa le a stúdiónak a filmtörténet első Batgirl-moziját.

A Variety értesülései szerint Whedon feltett szándéka, hogy a rendezés mellett írja és producerálja is a Batgirl-filmet. Egyelőre még nem hivatalos a dolog, de ha végül megállapodnak a felek, úgy várhatóan nem kis felzúdulást fog kelteni a Whedont korábban istenítő Marvel-rajongók körében a filmes váltása.

Batgirl először az 1967-ben megjelent Batgirl millió dolláros debütálása című füzet lapjain mutatkozott be a DC képregényekben. Később ugyan még három másik leányzó is megtestesítette, de mindenekelőtt az első számít az igazi Batgirl-nek, aki a Batman városában, Gotham City-ben bűnüldöző és a Sötét Lovaggal is jó barátságot ápoló rendőrhadnagy, James Gordon lánya: Barbara Gordon volt. Ennek ellenére Batgirl filmes bemutatkozásában, az 1997-es Batman és Robin című szörnyűségben nem Gordon kisasszony, hanem bizonyos Barbara Wilson avanzsált a denevérlánnyá, akit a Alicia Silverstone alakított.

Úgy fest tehát, hogy a Warner Bros. Batgirl karakterét szeretné előléptetni a filmes univerzum második női hősévé. Miután a projekt még gyerekcipőben jár, így ez még a jövő zenéje, ugyanakkor az már biztos, hogy a stúdió idén nyáron mutatja be az első női szuperhősfilmjét: a Csodanőről szóló Wonder Womant, amelyben Gal Gadot alakítja a tavaly már a Batman Superman ellenben felvezetett amazont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik