Kultúra

Jön az új Rammstein-album, amire 35 számmal készül a banda

Persze nem fog mind helyet kapni a lemezen, de az együttes tagjai szerint ennyiből válogathatnak majd az összeállításkor.

Utoljára a 2009-ben kiadott Liebe ist für alle da című hatodik stúdióalbumával jelentkezett az azóta három komoly turnét is végigtoló (és idén a negyedikre készülő) Rammstein, melynek tagjai közül a gitáros és billentyűs Richard Kruspe a német ARD tévének adott interjújában elárulta, hogy már gőzerővel dolgoznak a hetedik lemezen. Elmondása szerint a koronghoz mostanáig 35 számot írtak és kezdtek el felvenni.

Nagy lehetőségünk van egy kiváló album összehozására. Hat dallal igazán meg vagyunk elégedve. A többi még alakul.

– ezt már a Kruspe oldalán az interjúban megszólaló ritmusgitáros Paul Landers mondta, akinek szavai alapján a 35-ből már fix 6 mellé keresik még a többi befutót, amely majd felkerül az albumra.

Kruspe és Landers azt nem árulták el, hogy megvan-e már a hetedik Rammstein-korong címe és megjelenési dátuma, azonban azt megerősítették, hogy a legutóbbi párizsi fellépésükről készült Rammstein: Paris című DVD világszerte május 19-én fog a boltokba kerülni. Jól érzékelteti a koncertfilm hatásosságát az abból a napokban megjelent részlet, amelyben a banda 1995-ös első albumán (Herzeleid) hallható Wollt Ihr Das Bett In Flammen Sehen? című szám előadását nézhetjük végig.

Forrás: Loudwire

Ajánlott videó

Olvasói sztorik