Kultúra

Fura felhőkarcoló épül New York szívében

A csúcsán visszahajló Big Bend leginkább egy gémkapocsra hasonlít majd.

A világ legszebb felhőkarcolói közül számos darabot tömörítő Manhattanben ugyan egyre kevesebb, építésre alkalmas telek áll a fejlesztők rendelkezésére, de egy-egy grandiózus projekthez mindg képesek helyet találni.

Ezúttal is így történt: az Olio Studio a kemény, magasságot és beépítettséget is szabályzó New York-i építési szabályok minden lehetséges ponton elment a határig, így létrejöhet a világ eddigi legfurcsább ikertornya, melyeket legmagasabb pontjukon egy ív köt össze, így legalább egy gémkapocsra hasonlítanak majd.

Magassága alapján ugyan nem a Big Bend (=Nagy Hajlítás,  de egyben szójáték a Big Ben nevével) lesz a világ legmagasabb épülete, mindenképp ez lesz viszont a valaha épített leghosszabb, hiszen a trükkös megoldásnak köszönhetően közel 1220 méternyi összefüggő üvegfalról beszélhetünk majd, melynek teljes egészén átfut majd egy lift.

Az 57. utcába tervezett torony építésének idejéről még nem született döntés, de remélhetőleg néhány év múlva már ez is díszíteni fogja a soha nem alvó város látképét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik