Kultúra

Aranylemezes a Vígszínház Pál utcai fiúk-előadása

Az elismerést a zenés darab hanganyagából összeállított kiadvány kapta.

Eszenyi Enikő adta át A Pál utcai fiúk alkotóinak és szereplőinek az előadás hanganyagából készült, a Tom-Tom Records gondozásában megjelent kiadvány aranylemezét kedd este.

A Molnár Ferenc világhírű regényéből adaptált zenés játék bemutatóját alig negyed éve tartották a Vígszínházban, ezalatt az idő alatt több mint 55 ezren látták Marton László magával ragadó rendezésének eddigi 52 előadását.

Nagyon büszke vagyok a társulatra, és halás vagyok a Vígszínház közönségének, hogy ilyen nagy szeretettel fogadták A Pál utcai fiúkat. Házi szerzőnk, Molnár Ferenc csodálatos regénye világhódító útja után hazatalált a Vígszínházba. Én hiszem, hogy Molnár Ferenc is elégedetten és boldogan nézné végig Marton László korszakos rendezését, örömmel hallgatná Dés és Geszti nagyszerű dalait.

– mondta Eszenyi Enikő az aranylemez átadása kapcsán.

Az előadás hanganyagából készült kiadványon a Vígszínház fiatal tehetségi éneklik a Molnár Ferenc legendás figuráinak írt dalokat. Bokaként Wunderlich Józseftől hallhatjuk, hogy “Éljen a Grund!”, Nemecsekként Vecsei H. Miklós a nagy füvészkerti fürdése után becsületről és bátorságról énekel, Áts Feriként pedig Józan László veszi fel a vörös inget.

A Mi Vagyunk A Grund című dal népszerűsége A Pál utcai fiúk bemutatása óta töretlen, ezért tavaszi meglepetésként elkészült hozzá a videoklip is, melynek országos premierjét péntek este 19 órakor tartják az rtl.hu-n, az RTL Magyarország online felületén.

Így bárki bepillanthat a Vígszínház előadásába, melyet ha élőben szeretnénk látni, jó előre kell terveznünk, hiszen a rendelkezésre álló havi 11-12 ezer jegy az aktuális kontingens megnyitása után alig egy munkanap alatt elfogy.

Marton László rendező teremtette meg a Vígszínházban azt a fiatalokat is megszólító, magyar zeneszerzőknek teret adó és új zenés műveket bemutató hagyományt, amelynek újabb kiemelkedő állomása A Pál utcai fiúk. A darabot a regény alapján Grecsó Krisztián írta, munkáját Radnóti Zsuzsa dramaturg segítette, a koreográfus Horváth Csaba.

Forrás: Vígszínház

Ajánlott videó

Olvasói sztorik