Kultúra

Új képsorok érkeztek Luc Besson időutazós sci-fijéből

A Valerian következő előzetesét harangozza be az abból közzétett néhány másodperces részlet.

Luc Besson és produkciós cége, az EuropaCorp készíti a Valérian and the City of a Thousand Planets című sci-fit, amely hazánkban majd a Valerian és az ezer bolygó városa címen fog futni. A különleges produkcióhoz novemberben már napvilágot látott a látványvilágával és zenéjével nem kicsit kábító első előzetes, amelyet követően Besson hétvégi bejelentése értelmében most szerdán fog felkerülni a világhálóra a második. A rendező ebből tett közzé egy alig 19 másodperces részletet a Twitterén:

A Pierre Christin és Jean-Claude Mézières képregényén alapuló sci-fi sztorija szerint Valerian (Dane DeHaan) és Laureline (Cara Delevingne) a kormány különleges ügynökei, akiket az univerzum rendfenntartásával bíztak meg. Valerian azonban többet remél egy egyszerű szakmai kapcsolatnál, ezért szünet nélkül ostromolja partnerét, aki a klasszikus értékrendje és Valerian kusza nőügyei miatt folyamatosan visszautasítja a srácot. A páros következő küldetése az intergalaktikus városba, Alphába vezet, amely egy folyamatosan növekvő metropolisz a világegyetem négy sarkából érkező ezernyi különleges fajjal. Csakhogy az Alphán nem mindenkinek békés a szándéka és Valerianék rövidesen rájönnek, hogy a háttérben dolgozó erők hatalmas veszélyt hozhatnak az emberiségre.

A már említettek mellett a sci-fiben Clive Owen, Ethan Hawke, Rutger Hauer, Rihanna, Sam Spruell és egy feltehetően CGI-karaktert megszólaltató John Goodman fogja játszani a fontosabb mellékszereplőket.

A Valerian és az ezer bolygó városa július 21-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik