Kultúra

Saját filmet kap Pókember bestiális ellensége

Hivatalossá vált, hogy készül a Venom-mozi, amelynek már a premierdátuma is megvan.

Már évek óta rebesgették, mígnem aztán a napokban hivatalosan is bejelentette a Sony Pictures stúdió, hogy önálló filmet forgatnak a Pókember-képregények egyik emblematikus negatív hőséről, Venomról. Már ki is tűzték a Pókarc nemeziseként ismertté vált figura szólómozijának bemutatóját, így

a Venom-film 2018. október 5-én fog a mozikba kerülni.

Rendezője ugyan még nincsen, de Scott Rosenberg és Jeff Pinkner személyeiben forgatókönyvírói már vannak a produkciónak, amelynek beindítása már csak azért is meglepő, mert a Sony nem is olyan régen adta fel a Pókember köré tervezett filmes univerzum tervét, és helyette lepaktált a szuperhősmozikat futószalagon gyártó Marvel stúdióval. Utóbbi azóta már integrálta is Pókarcot a Bosszúállók világába (mint emlékezetes az Amerika Kapitány: Polgárháborúban vezették fel), és a Tom Holland által megformált hős éppen idén fog saját filmet kapni, a júliusban érkező Pókember: Hazatérés formájában.

Akárhogy is, a Sony zöld utat adott a Venom-projektnek, amely a Marvel képregényeinek lapjain 1988-ban bemutatkozott karaktert fogja a középpontba állítani. Venom érdekessége abban rejlik, hogy habár eredetileg egy Eddie Brock nevű újságírót “megfertőzve” öltött testet, miután egy földönkívüli szimbiótáról van szó, gyakorlatilag bárkiből életre kelhet, akivel csak érintkezik. Részben ebből is következik az, hogy az eredetileg abszolút negatív figuraként ismertté vált Venom az évtizedek során olyasforma antihőssé avanzsált, mint az ugyancsak a Marvel univerzumot erősítő és tavaly szintén saját filmet kapó Deadpool.

A hamarosan forgó Venom-film már a második olyan produkció lesz, amelyben a nagyvásznon láthatjuk majd a karaktert, miután a 2007-ben csúnyán megbukott Pókember 3-ban már feltűnt Pókember egyik ellenfeleként. Abban a filmben Topher Grace alakította a szimbióta hatalmába kerülő Eddie Brockot.

Forrás: The Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik