Kultúra

Most már tényleg készül a Terry Gilliam-féle Don Quijote

A Monty Python egykori tagja közel két évtized hercehurca után kezdte el forgatni a produkciót.

Szinte kész csoda, hogy eljött ez a nap: az IndieWire szállította a nagy hírt, miszerint immár hivatalosan is forog Az ember, aki megölte Don Quijotét (The Man Who Killed Don Quixote) című sci-fi kalandfilm, melynek elkészítését Terry Gilliam már a 2000-es évek eleje óta tervezi.

A számos nehézség és csapás miatt hátráltatott projektről jó ideje azt lehetett hinni, hogy már sosem lesz belőle semmi, mígnem aztán most februárban a kezdettől fogva a szereplőgárdát erősítő színésznő, Rossy de Palma a Twitteren posztolt egy fotót a forgatókönyv borítójáról, ekképpen kommentálva azt:

Végre itt vagyunk. Imádlak, Terry Gillam!

A friss infók szerint az eredetileg Johnny Depp, majd Ewan McGregor főszereplésével tervezett filmben végül az HBO-féle Csajokkal és a Star Wars: Az ébredő Erő Kylo Renjeként ismertté vált Adam Driver fogja játszani a főhőst – egy arrogáns médiaszakembert, aki a spanyol szülőfalujába hazalátogatva megismerkedik a még mindig élő, de immár teljesen őrült Don Quijotéval. Utóbbit A fehér király filmadaptációjában és a Tabuban is játszó Jonathan Pryce fog alakítani. A legendás lovag szerepére korábban Gérard Depardieu, Robert Duvall és a januárban elhunyt John Hurt is pályázott.

A mellékszerepekben Olga Kurylenko és Stellan Skarsgård lesznek láthatóak a Cervantes klasszikusa alapján Gilliam által írt filmben, amely jelen állás szerint valamikor 2018-ban fog a mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik