Kultúra

Magával ragadó dallal tért vissza Lorde

3 év után jelentkezett új kislemezzel és új klippel a különleges hangú új-zélandi énekesnő.

2013-ban a gigaslágerré vált Royals című számmal robbant be Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, alias Lorde, az új-zélandi csodacsajszi, aki akkor még csupán 17 éves volt.

A világ zenei listát meghódító számot az ugyancsak nemzetközi sikerekké váló Tennis Court, Team, No Better és Glory and Gore című dalok követték, illetve 2013 őszén az énekesnő Pure Heroine című első stúdióalbuma, amely az elmúlt évek során több, mint 5 millió példányban kelt el világszerte.

A rövid időn belül számos zenés díjjal kitüntetett, köztük a 2014-es Grammy-gálán a Royalsért a legjobb dalnak és az év legjobb pop előadásának elismerését bezsebelő Lorde Az éhezők viadala: A kiválasztott – 1. részhez írt Yellow Flicker Beat című dala óta nem hallatott magáról, mígnem aztán tavaly bejelentette, hogy új albumot készít, amelyről most megérkezett az első kislemez, a Green Light és annak klipje.

A ’90-es éveket idézően az electropop és a dance-pop zsánereit ötvöző Green Light Lorde korábbi stílusára nem jellemzően pörgős és táncolható lett, magyarán úgy fest, a még mindig csak 20 éves énekesnő szakított a depresszív hangvétellel, amely egyelőre remek húzásnak tűnik.

Lorde tavaly úgy nyilatkozott, hogy a Melodrama címmel közelgő második nagylemezével az elmúlt két évben vele történteket akarja majd elmesélni, melyre a rajongóinak már nem is kell olyan sokat várniuk, ugyanis a korong világszerte június 15-én fog a boltokba kerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik