Kultúra

Betiltanák az oroszok A szépség és a szörnyeteget

Az oroszokat eléggé frusztrálja, hogy meleg szereplő és jelenet is előfordulhat a remake-ben.

Nemrég írtunk róla, hogy az egyik szolgáló karaktere történelmi lehet, ugyanis egy nyíltan meleg szereplő kerülhet A szépség és a szörnyeteg remake-jébe. A világ egyik fele ugyan örül ennek a hírnek, ami tovább bonthatja a melegeket övező alaptalan toposzokat, de van egy másik oldal is, ami fejcsóválva fogadta a Disney ötletét.

Oroszországban jelenleg törvény tiltja a homoszexualitás propagálását a kiskorúak körében. Márpedig egy képviselő és a kulturális miniszter szerint is gyanús, hogy a Disney ilyesmit csempészett bele a klasszikus mű újragondolásába.

Annyit tudni, hogy a főszereplő Gaston egyik szolgálója, LeFou az, aki nem tudja, hogy érezzen Gaston iránt, de egyre nyilvánvalóbb, hogy itt bizony szerelmi szál van a levegőben. A dologról maga Bill Condon rendező is beszélt nemrég.

Mindenesetre az orosz mozikban március 16-án lesz a premiere a filmnek, addig kell eldönteni, meleg propaganda-e az. Vitalij Milonov, a kormányzó Egységes Oroszország párt képviselője épp ezért felkérte a minisztert, hogy még a premier előtt vizsgálják meg a filmet, és tiltsák be teljesen, ha ütközik a jogszabállyal.

(BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik