Kultúra

Megtalálta rendezőjét az Űrdongó-mozi

Egy kétszeres Oscar-jelölt filmes fogja levezényelni a Transformers-franchise első spinoffját.

Már több, mint egy év eltelt azóta, hogy a Transformers-filmeket készítő Paramount Pictures stúdió bejelentette, a jövőben nem csupán további részeket, de (trendi módon) egy spinoffot is terveznek, amely a világszerte roppant népszerű autobot: Űrdongó (Bumblebee) saját filmje lesz.

A nemes egyszerűséggel csak Bumblebee címmel készülő film azóta előbb forgatókönyvírót kapott a tavaly bemutatott Bezárva című thriller sztoriját is jegyző Christina Hodson személyében, majd később a premierdátumát is kitűzték, így már fixen megvan, hogy 2018. június 8-án fog a mozikba kerülni.

Igen ám, de a legfontosabb kérdésre, vagyis arra, hogy Michael Bay helyett ugyan ki rendezi majd a filmet, eddig nem érkezett válasz, mígnem aztán a Deadline legfrissebb értesülései szerint mára eldőlt, hogy

a 2015-ben a Doboztrollokért, idén pedig a Kubo és a varázshúrokért Oscar-díjra jelölt Travis Knight kapta a munkát.

A sportszergyártó Nike korábbi elnöke és társalapítója: Phil Knight egyik gyermekeként világra jött és korábban animátorként dolgozó filmesnek ugyan a Bumblebee még csupán a második rendezése lesz, de ha azt vesszük, hogy az ő vezényletével készült Kubo és a varázshúrok milyen fantasztikus alkotás lett, máris elkönyvelhetjük, hogy bizony jó kezekbe került az Űrdongó-mozi.

Mindeközben a Tranformers-fanoknak érdemes észben tartani, hogy már úton van a Transformers: Az utolsó lovag (Transformers: The Last Knight) című ötödik CG-orgia, amely a franchise eddigi installációit jegyző Michael Bay utolsó robotos filmjeként közeleg. Az új rész első előzeteséből sok minden nem derült ki a cselekményről, mindazonáltal azt már megtudhattuk, hogy a 21. század mellett a Középkorban is játszódó történet fő újdonságát nem az új robotok, de még csak nem is az új szereplők, hanem az érthetetlen módon “meggonoszodó” Optimus fővezér (a hangja ismét Peter Cullen) fogja szolgáltatni.

A Transformers 5 egy nappal az amerikai bemutató előtt: június 22-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik