Kultúra

Szamuráj Jack visszatér és keményebb lesz, mint valaha

Érkezik a kultikus animációs sorozat új évada, amely végre lezárja majd a főhős történetét.

Valószínűleg nincs is olyan animációs sorozat, melynek a legendás Szamuráj Jacknél jobban és régebb óta hiányozna a korrekt lezárás, ezért a Cartoon Network Adult Swim nevű felnőttblokkja még 2015-ben beharangozta, hogy 12 évvel a széria negyedik évadát követően elkészítik a tízrészes ötödiket, amely végre pontot tesz majd Jack történetének végére.

Az elmúlt évben aztán nem érkezett sok hír a folytatással kapcsolatban, mígnem aztán eldőlt, hogy

a Szamuráj Jack ötödik évada március 11-én fog startolni a Cartoon Network éjszakai blokkja: az Adult Swim műsorán.

Jó hír a rajongóknak, hogy a közelgő folytatást ismét a számos népszerű rajzfilmsorozatot (Dexter laboratóriuma, Pindúr pandúrok), köztük a Szamuráj Jack 2001-2004 között készült korábbi négy szezonját is jegyző Genndy Tartakovsky készítette, aki az új évad első epizódjaival már premier előtt megismerkedett The Verge kritikusa, Nick Statt szerint mesterien bonyolítja tovább a cselekményt.

Azt már az utolsó szezon első két fejezete világossá teszi, hogy ez az évad immár teljesen kihasználja az Adult Swim felnőtteknek szóló műsorsávját. Szabadon boncolgat érettebb témákat is, miközben Jack eszményképeire és a sötétség gonosz urával, Akuval vívott több, mint 50 éves küzdelem fájdalmára is nagyobb hangsúlyt fektet.

Az új évadhoz nemrég jelent meg a lent látható rövid előzetes, amely Statt szavait is alátámasztva meglehetősen zordnak és durvának, egyszersmind lélegzetelállítónak festi le az új részeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik