Kultúra

Hivatalos: Matt Reeves rendezi az új Batman-filmet

A Warner tiszta vizet öntött a pohárba és bejelentette, hogy mégis Reeves fogja levezényelni a The Batmant.

Hivatalosan is pont került a szimplán csak The Batman címen készülő új denevérember-mozi rendezőkeresési mizériájának végére, miután a Warner Bros. Pictures megerősítette, hogy

mégiscsak a Cloverfieldet és A majmok bolygója: Forradalmat is jegyző Matt Reeves fogja dirigálni a filmet.

Ez mondjuk nem ment egyszerűen, mert Reevest ugyan már a hónap elején megtalálták a posztra, ám egy héttel ezelőtt érkezett a hír, hogy a Hollywoodban oly divatos “kreatív nézetkülönbségek” miatt az 51 éves direktor kiszállt a projektből. Ennek ellenére mostanra mégis sikerült visszaédesgetniük Reevest, akinek a júliusban érkező A majmok bolygója: Háború után a The Batman lesz a következő munkája.

Előbb több hónapon keresztül spekulálták, mígnem aztán tavaly áprilisban hivatalossá vált, hogy a sötét lovag szerepét Christian Bale-től megöröklő Ben Affleck fogja rendezni a következő Batman-filmet, amely az első lesz a 2012-es A sötét lovag: Felemelkedés óta. Ezt azóta is így tudta a világ, legalábbis másfél héttel ezelőttig, amikor Affleck és a Warner Bros. közleményben jelentette be, hogy a színész felállt a rendezői székből és a jövőben a film producereként, illetve főszereplőjeként dolgozik tovább a projekten.

Léteznek bizonyos karakterek, amelyek milliók szívében foglalnak el különleges helyet. Ez a szerep koncentrációt, szenvedélyt és a lehető legjobb alakítást igényli, amire csak képes vagyok. Mostanra világossá vált, hogy nem tudnám megfelelően elvégezni mind a két munkát, ezért a stúdióval úgy döntöttünk, hogy keresünk valakit, aki együttműködik majd velem ezen a masszív filmen. Én továbbra is benne vagyok és minden erőmmel csinálni is fogom, de jelenleg új rendezőt keresünk.

– magyarázta a kétszeres Oscar-díjas Ben Affleck a januári közleményben.

Az új denevérember-moziról továbbra is annyit tudni, hogy a címe egyszerűen The Batman lesz és a szereplőgárdáját Batfleck mellett Alfred szerepében Jeremy Irons és a Gordon felügyelőként az idén érkező Az igazság ligájában bemutatkozó J.K. Simmons fogja már biztosan alkotni, míg a film főgonosza az a Deathstroke lesz, akit meg nem erősített információk szerint Joe Manganiello fog megformálni.

A Warner Bros. tervei szerint a The Batman valamikor 2018-ban fog a mozikba kerülni.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik