Kultúra

Legoland-központ nyílik Nyíregyházán

Kapcsolódó cikkek

Európában Berlin, Oberhausen, Istanbul és Manchester után Nyíregyházán nyílik a következő LEGOLAND Discovery Center, amit Kovács Ferenc, a város polgármestere jelentett be egy Facebook-bejegyzésében:

Csabai Lászlóné, a város korábbi vezetője már 2013-ban elmondta: polgármesterségének utolsó ciklusában szerette volna, hogy Legoland épüljön Nyíregyháza üdülőövezetében, Sóstón, erre azonban már nem volt ideje. Most viszont úgy tűnik, a beruházás 2020-ra létrejöhet.

A Discovery Center azonban nem összetévesztendő a sima mezei Legolandekkel, mint amilyen a dániai Billundban is található, ugyanis előbbiekben inkább az dominál, hogy megmutassák, miként készülnek az építőkockák és játszatják a gyerekeket, mintsem vidámparkos vagy mozis elemekkel szórakoztatják őket.

Így néz ki a manchesteri centrum:

Így pedig a berlini:

A város honlapjának tanúsága szerint a 9,5 milliárd forintos Legoland Discovery Center-beruházás mellett 3,1 milliárdból négycsillagos szálloda épül, 5,8 milliárd forintból pedig Állatpark, Múzeumfalu és Szabadtéri Színpad fejlesztés is sorra kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik