Kultúra

Patthelyzet miatt nem lehet színigazgató Jordán Tamás

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 02. 21. 16:36

A szakmai bizottság nem szavazta meg Jordán színházi pályázatát, mert egy kiszivárogtatási ügy borította a dominót.
Korábban a témában:

Nagy színházi perpatvar van Szombathelyen, ahol Jordán Tamás igyekszik ismét bekerülni a helyi színház vezetői székébe. Azonban a Nyugat.hu cikke szerint a kedd délután összeült szakmai bizottság most meg sem hallgatta őt.

A pályázatban öt évre döntenek a színház vezetéséről, és a feladat nem is lenne olyan nehéz. Ugyanis Dér András visszalépett azok után, hogy Jordán nyilvánosságra hozta saját pályázatát, ezért a lap is ezt tette Dérével. A filmrendező botrányt emlegetve ezért visszalépett.

A városvezetés a kiszivárgott pályázat miatt új pályázatot írna ki.

A fent említett bizottságban amúgy patthelyzet alakult ki: négyen támogatták Jordán pályázatát, négyen az új kiírás mellett voksoltak. Ez utóbbi csapatba tartozik Koczka Tibor alpolgármester, Laklóth Aladár az Emmitől, a szombathelyi kötődésű Kiss József, valamint Eperjes Károly. Mellette szavazott Ipkovich György, Mihályi Győző, Rázga Miklós és Csóti József.

A Nyugat emlékeztet, öt éve a közgyűlés teljes egyetértéssel szavazott Jordán akkori megválasztása mellett. Most március 2-án szavazhatnak róla a képviselők.

Frissítés: A Nyugat cikkére reagált a város polgármesteri kabinetétől Sütő Dániel kommunikációs vezető. Szerinte a bizottság nem értékelte a pályázatokat az ülésén, csak a pályázati körülményekről folytatott egyórás vitát. A bizottság nem is szavazott semmiről Sütő szerint, így a 4:4-es arány sem valós, ahogy a Jordán mellett és ellen szavazók névsora sem. Hozzáteszik:

a valóság az, hogy Szombathely városvezetése – ahogy más ügyvezetői pályázatok elbírálásánál, ez esetben is – elkötelezett a tiszta, erkölcsileg támadhatatlan, a pályázók személyes kéréseit és jogait figyelembe vevő pályázati eljárás mellett.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

NEW YORK, NY - MARCH 04:  David Cassidy performs his final touring concert at B.B. King Blues Club & Grill on March 4, 2017 in New York City.  (Photo by Bobby Bank/Getty Images)

Meghalt David Cassidy

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.