Kultúra

Szeptemberben érkezik az új Tetovált lány-regény

Mostanára a címét és a borítóját is leleplezték a Millenium-sorozat ötödik kötetének.

Még novemberben derült ki, hogy hamarosan újabb kötet jelenik meg a svéd Millennium-sorozatból, amelynek főhőse a tetovált hacker, Lisbeth Salander és az újságíró Mikael Blomkvist. A széria ötödik kötetéről azóta nem érkezett hír, magnem most az azt majd hazánkban megjelentető Animus kiadó izgalmas információkhoz jutott, így immáron a címe, a külföldi megjelenési dátuma és borítóképe is megvan a közelgő regénynek.

Alfred A. Knopf

Ahogyan az a képen is olvasható, a David Lagercrantz által írt új rész címe Mannan som sökte sina skugga (szó szerint fordítva: A férfi, aki az árnyékát kereste) lesz és miként azt a borító is sugallja, a történetben újabb titkokra fog fény derülni Lisbeth gyerekkoráról.

Az új könyvet 26 ország egyszerre fogja kiadni szeptember 7-én. A hazai megjelenés dátuma még nem ismert.

Stieg Larsson, a Millennium-trilógia szerzője 2004-ben hunyt el váratlanul. A svéd író, újságíró, az Expo folyóirat szerkesztője már nem érte meg könyvei hatalmas sikerét, trilógiája első regénye, A tetovált lány 2005-ben, a két további kötet, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől 2006-ban és 2009-ben került a boltokba. Larsson eredetileg tízkötetesre tervezte a sorozatot, azonban a halála miatt csupán az említett három könyv készült el. Az új évtizedben aztán Lagercrantz lépett Larsson nyomdokaiba és a 2015-ben megjelent Ami nem öl meg című negyedik rész után az idén megjelenő már a második kötet lesz, amelyet neki köszönhetnek majd a Lisbeth Salander-rajongók.

A trilógiát Svédországban meg is filmesítették Noomi Rapace és Michael Nyquist főszereplésével, majd ennek sikere nyomán Hollywood is lecsapott a krimire és A tetovált lány feldolgozását David Fincher rendezte meg, a Rooney MaraDaniel Craig párossal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik