Kultúra

Oscar-gála: a színészek között nagy lesz a verseny

A fogadóirodák szerint az még távolról sem lefutott, hogy ki kapja majd a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot.

A legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjjal kapcsolatban számítanak a legkiélezettebb versenyre a fogadóirodák, a legtöbb díjat pedig – a 14 jelölésével rekordot beállító – Kaliforniai álom kapja a várakozásaik szerint.

A férfi főszereplők között hosszú ideig Casey Affleck, A régi város sztárja számított a favoritnak a fogadóirodáknál, a szorzók azonban megváltoztak, miután januárban Denzel Washington kapta a színészcéh díját a Fences című filmben nyújtott alakításáért. A Ladbrokes szóvivője, Nicola McGeady szerint a két színész fej fej mellett áll, és kétségkívül ebben a kategóriában lesz idén a legszorosabb a verseny, miután Affleck és Washington mellett még a Kaliforniai álom férfi főszerepét játszó Ryan Gosling is esélyes a díjra.

A fogadóirodák egyöntetűen arra számítanak, hogy a Kaliforniai álom kapja a legjobb filmnek járó Oscart. A Paddy Power Betfair szóvivője, Feilim Mac An Iomaire szerint erre 87,5 százalék az esély. A második helyen, messze lemaradva az amerikai űrkutatási hivatalnál munkába álló fekete bőrű nőkről szóló film, A számolás joga áll.

Az Oscar- és a hasonló díjakkal kapcsolatos fogadások száma megduplázódott 2014 óta, idén pedig a Paddy Power Betfair 30 százalékos bővülésre számít az előző évhez képest.

A Ladbrokesnál arra is lehet fogadni, hogy a Kaliforniai álom beállítja a legtöbb Oscar-díj rekordját, amelyet jelenleg a Ben Hur és A Gyűrűk Ura – A király visszatér tart. Természetesen arra is várnak téteket, hogy meg is dönti a csúcsot.

Az Oscar-gálát február 26-án rendezik Los Angelesben. Huszonnégy kategóriában osztanak díjakat, a legjobb rövidfilmek között a Mindenki című magyar alkotás is jelölt.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik