Kultúra

Berlinale: Arany Medve-díjas a Testről és lélekről

Enyedi Ildikó rendkívüli alkotásának ítélték oda a nemzetközi filmfesztivál fődíját.

Kiosztották a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjait, melyek közül az Enyedi Ildikó rendezésében készült Testről és lélekről kapta a seregszemle fődíját, az Arany Medvét.

Ezzel együtt Enyedi Ildikó filmje négy elismerést zsebelt be a nemzetközi seregszemlén, ugyanis még kora délután megkapta a világ filmkritikusait tömörítő szervezet (FIPRESCI), az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói zsűri díját is.

A Testről és lélekről (angolul On Body and Soul) rendezője legutóbb 1998-ban jelentkezett nagyjátékfilmmel, azóta az HBO-féle Terápia epizódjait rendezte. Enyedi nevéhez olyan nagyszerű alkotások fűződnek, mint a Bűvös vadász, a Simon mágus és Az én XX. századom, amelyért 1989-ben Arany Kamerával tüntették ki a cannes-i filmfesztiválon.

Olvasd el a rendezővel készült exkluzív interjúnkat!

Az ugyanazt álmodó szerelmesekről szóló Testről és lélekről (előzetes itt) a cselekménye mellett a szereposztása miatt is roppant izgalmas. Míg a mellékszerepekben Nagy Ervin, Tenki Réka, Mácsai Pál és Jordán Tamás is felbukkan, addig a két főszereplő relatíve ismeretlen: a női főszerepet a Katona József Színház Borbély Alexandrája alakítja, akinek ez az első filmes főszereplése, a férfi főszereplő pedig az a Morcsányi Géza színházi dramaturg, aki a magyar könyvkiadás és irodalmi élet ismert alakja.

A Testről és Lélekről március 2-ától lesz majd látható a hazai mozikban.

Forrás: Berlinale

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik