Kultúra

Kiszivárgott a Star Wars 8 előzetese és elképesztő lesz

A Star Wars 8. részéről egyelőre annyi információnk van HIVATALOSAN, hogy idén december 14-én érkezik, a címe pedig:

Star Wars: The Last Jedi

lesz.

A Redditesek beszámolói alapján már összeraktuk, miről szólhat majd a rész, most pedig 4chan infók alapján készült egy videó, amely elmeséli, miről szól majd a vélhetően áprilisban érkező első előzetes. Vigyázat, SPOILEREK!

Az angolul kevésbé értőknek itt a főbb pontok:

  • Finn felriad egy rémálomból, majd megjelenik Poe Dameron, aki közli: „Itt vannak”. – Ez elég baljósan hangzik.
  • A fő jelenetben egy fekete ruhás alak (a pletykák szerint Benicio Del Toro) rálő a tömegre egy városban, Poe, Finn, BB-8 droid és egy új szereplő (vélhetően Kelly Marie Tran) sokkolva szemléli az eseményeket.
  • Captain Phasma rohamosztagosokat vezényel, és feltűnik Snoke is igazi (és nem hologram-) formában, hologram nélkül egy szobában Hux tábornokkal. Snoke megkérdezi: „Életben van?” (mármint nem Hux, hanem valaki más), amire a tábornok válasza: „Alig”. Jó kérdés, mire utalhat ez: Luke-ot megtámadta az Első Rend? Snoke mindenesetre tetézi az elmondottakat: „Itt az ideje egy kis családi összejövetelnek”.
  • A teaser ezután egy kicsit kevésbé sötét fordulatot vesz, Finnt látjuk, amint közli Leiával: „Visszatértek”, amire a hercegnő válasza magától értetődő: „Éreztem”. Talán ez utalhat egy Luke-Leia találkozóra.
  • Újra a rohamosztagosokat látjuk, ahogy egy Jedi elől menekülnek, majd Captain Phasma arácba egy fénykardot tolnak. Talán Rey az?
  • Az előzetes végén Luke-ot látjuk, amint elég baljóslatú kijelentést tesz: „Minden elpusztul velünk együtt”.

Foglaljuk tehát össze: egy jedi elnáspángolja a rohamosztagosokat, Snoke-ot nemcsak hologramformában láthatjuk, Luke és Leia pedig újra találkozik.A Csillagok háborúja nyolcadik epizódját illetően még annyi biztos, hogy a szereplőgárdáját Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Adam Driver (Kylo Ren), Oscar Isaac (Poe Dameron) Mark Hamill (Luke Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca), Carrie Fisher (Leia), Domhnall Gleeson (Hux tábornok), Lupita Nyong’o (Maz Kanata), Gwendoline Christie (Phasma kapitány), Anthony Daniels (C-3PO), Kenny Baker (R2-D2),  Andy Serkis (Snoke fővezér), illetve a hozzájuk ismeretlen szerepben csatlakozó Benicio Del Toro és Laura Dern alkotja.

A filmet a brit Rian Johnson rendezi, és Leia hercegnő szerepében látható lesz benne a december végén váratlanul elhunyt Carrie Fisher is, akinek a jeleneteit még halála előtt leforgatták.

Itt nézegethetsz képeket a forgatásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik