Kultúra

Újra kiadják Morricone legborzongatóbb horrorfilm-zenéjét

Az 1982-es A dolog soundtrackje digitálisan felújítva, lenyűgöző gyűjteményes kiadásban jelenik meg.

Idén ünnepli 25. évfordulóját a nagy John Carpenter egyik klasszikusa, A dolog (The Thing), amelynek a zenéje is legalább annyira legendás, mint maga a horrorfilm.

Ennek apropóján a spéci lemezekben utazó amerikai Waxwork Records úgy döntött,

újra kiadja a film Ennio Morricone által komponált zenéjét, amely szimpla és dupla bakelitlemezként is megjelenik.

Az exkluzív kiadás változatai különböző borítókkal, a duplalemezes verzió pedig a lent látható díszdobozban érkezik, és a digitálisan felújított hanganyag mellett számos különleges extrát is tartalmazni fog. Utóbbiakról itt olvasható részletes leírás.

Waxwork Records

A dolog zenéjének és a tavaly óta immár Oscar-díjas Morricone munkásságának hatalmas népszerűségét bizonyítja, hogy a bejelentést követően olyan sok előrendelést adtak le a 32 dollárba (kb 9 ezer forintba) kerülő soundtrackre, hogy az átmenetileg már teljesen ki is fogyott. Mindazonáltal a gyártó már jelezte, hogy készül a második kiadás, azaz hamarosan ismét kapható lesz a hivatalosan február 26-án megjelenő lemez.

A Kurt Russell főszereplésével forgatott A dolog a macerás, de vérfagyasztó trükkfelvételei miatt anno komoly büdzsének számító 10 millió dollárból készült, és ugyan Amerikában csupán 19,6 milliót hozott a konyhára, az évtizedek során Carpenter egyik legünnepeltebb horrorjává vált. A zenéje pedig szinte semmi máshoz nem foghatóan borzongató.

Forrás: Pitchfork

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik