Kultúra

A 10 legütősebb Jackie Chan-film, amit egyszer mindenképp látnod kell

Összegyűjtöttük az immár Oscar-díjas legenda karrierjének legnagyszerűbb produkcióit.

Az 1960-as évek eleje óta mintegy 135 filmben játszott az utánozhatatlan Jackie Chan, aki egyéb elismerései mellett november óta tiszteletbeli Oscar-díjasnak is mondhatja magát. A látszólag fáradhatatlan 62 éves hongkongi színész (illetve harcművész, harckoreográfus, kaszkadőr, komikus, rendező, producer, forgatókönyvíró, énekes és vállalkozó is) jelenleg is nem kevesebb, mint 9 produkción dolgozik, ezért az eddigi munkássága előtt tisztelegve összegyűjtöttük és (természetesen szubjektív) sorba rendeztük a legjobb filmjeit.

10. A kobra (1978)

A színész karrierjét beindító alkotás, melyben egy ifjút alakít, aki az egyik legspécibb harcművészeti stílus mesterévé válik.

9. Első csapás (1996)

A Rendőrsztori-széria egyik legsikerültebb része, amelyben Chan szinte megállás nélkül rohangál és verekszik.

8. Csúcsformában (1998)

A Chris Tuckerrel közösen forgatott és később trilógiává bővített akcióvígjáték, amely Chan filmográfiájának egyik legmókásabb darabja is egyben.

7. Istenek fegyverzete (1986)

Avagy Jackie Chan Indiana Jones-mozija, amelyben a lélegzetelállító harci jelenetek mellett elképesztő kalandokba is keveredik.

6. Rendőrsztori 3. (1992)

A Rendőrsztori-sorozat másik legsikerültebb része, melyben Chan a nagyszerű Michelle Yeoh társaként nyomozgat és bunyózik.

5. A nagy balhé (1983)

A 19. századi Hongkongban játszódik ez az eszméletlenül pörgős alkotás, amely Chan a ’80-as években forgatott egyik legjobbja.

4. Az elveszett zsaru (1998)

Jackie Chan egy emlékeit elvesztő rendőrt alakít ebben a fantasztikus akciófilmben, amelyet ráadásul még társrendezett is.

3. Balhé Bronxban (1995)

A bácsikáját New Yorkban meglátogató fiatalember története, amelyben Chan-nek egy környékbeli bandával gyűlik meg a baja.

2. Rendőrsztori (1985)

A Rendőrsztori-sorozat első és abszolút legsikerültebb része, amellyel Chan anno akciósztárként is befutott Ázsiában.

1. Részeges karatemester 2. (1994)

A 16 évvel az első rész után készült folytatás a Jackie Chan-filmek koronázatlan királya, amelyben a színész-harcművész pályafutása leglátványosabb harci jelenetei láthatóak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik