Kultúra

Új albummal ünnepli 100. születésnapját Vera Lynn

Különleges kiadvánnyal készül rajongóinak a legendás brit énekesnő.

Idén március 20-án lesz kereken száz éves Vera Lynn, a második világháború alatt és az 1950-es években nagy népszerűségnek örvendő brit énekes-dalszerző. A The Guardian számolt be róla, hogy születésnapja alkalmából az élő legenda 100 címmel tervez megjelentetni új stúdióalbumot, amely összesítésben immár karrierje 28. lemeze lesz.

A 100 című korongon újrakevert klasszikus dalokat énekel, egyebek mellett a We’ll Meet Again és a Sailing című slágere is új zenekari háttérrel szólal meg a március 17-én, három nappal a születésnapja előtt megjelenő korongon.

A második világháború idején Lynn dalai a remény szimbólumává váltak a brit és a szövetséges csapatok körében. Pályafutásáért 1975-ben a Brit Birodalom Érdemrendjével tüntették ki, és megkapta a Dame címet, a lovagi cím női megfelelőjét.

Nagyon megindító, hogy az emberek még mindig szeretik ezeket a régi dalokat, amelyek felidézik a korszak hangulatát.

– fogalmazott Lynn közleményében. Az énekesnő hozzáfűzte: őt is boldoggá tette, hogy újra hallhatta ezeket a számokat teljesen más feldolgozásban.

Lynn 92 évesen kiadott válogatása, a We’ll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn a brit lemezlista élére került, ezzel ő lett a legidősebb előadóművész, akinek Angliában a toplista csúcsára jutott az albuma.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik