Kultúra

Egy magyar kísérleti filmet is meghívtak a Berlináléra

Máté Bori The Headless Appearance című alkotása a Kritikusok Hete válogatásában vehet részt a seregszemlén.

Máté Bori The Headless Appearance című két perces absztrakt filmjét meghívták a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó Kritikusok Hete válogatásába.

A Cannes-i Kritikusok Hete mintájára létrehozott programot a Német Filmkritikusok szövetsége 2015-ben indította el, és idén február 9. és 16. között rendezik meg. Máté Bori filmjét a Kritikusok Hete honlapja szerint február 11-én láthatja a berlini közönség.

A The Headless Appearance (videorészlet itt) egy kézzel festett absztrakt film, amely régi családi fotók negatívjaiból készült. A különböző anyagokkal kockánként megfestett és digitálisan animált alkotás a múló időnek állít emléket.

Máté Bori 1990-ben született Budapesten, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karának filmelmélet, filmtörténet szakirányának hallgatója. Első két kísérleti filmjét, a 2016. október 8. és a Some of the Sensations című munkáját Lichter Péterrel közösen készítette tavaly.

Az állami támogatás nélkül készült The Headless Appearance az első önálló alkotása, a film nemzetközi premierje, illetve az első nyilvános vetítése is Berlinben lesz.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik