Kultúra

Tom Hardy egy kisebb vagyont bukott az új tévésorozatán

Kiderült, hogy a színész ötletéből és az ő főszereplésével készült Tabu még a gyártási költségeit sem hozta vissza.

Az újév egyik legizgalmasabb tévés produkciójának ígérkezett és az Egyesült Királyságban eddig lement három epizód alapján érdemes is odafigyelni a Tabu (Taboo) című minisorozatra, amelyről a The Sun nemrégiben megtudta, hogy csúnyán veszteséges.

A Tom Hardy saját ötlete alapján az édesapjával, Edward “Chips” Hardyval közösen kidolgozott produkció olyannyira Hardyék saját alkotása, hogy nemcsak ők írták és producerálták, de még saját zsebből is forgatták, márpedig nem volt olcsó:

a nyolcrészes minisorozat elkészítése 10,4 millió fontba (kb. 3,6 milliárd forintba) került. Ehhez képest, a produkció mindeddig csupán 8,4 millió fontot (kb. 2,9 milliárd forintot) hozott vissza úgy, hogy már az amerikai FX-nek is eladták.

Mindegy mekkora sztár vagy és mennyit érsz, 2 millió font rengeteg pénz ahhoz, hogy csakúgy kidobd az ablakon.

– mondta The Sun forrása, akitől Tom Hardy anyagi veszteségének infója származik. A neve elhallgatását kérő bennfentes arra is rámutatott, hogy egyelőre sajnos a nézettsége sem éppen kiemelkedő a Tabunak, melynek hétvégi epizódjára mindössze 3,9 millióan voltak kíváncsiak a szigetországban. Hardyék kilátásait illetően a forrás még hozzátette:

Tom abban azért reménykedhet, hogy az eddigiek mellett más országok is megvásárolják a sorozatot, továbbá később a Blu-ray és DVD-eladások, illetve a digitális letöltések végül talán visszahozzák majd a produkcióba beleinvesztált pénzt.

Az egyelőre veszteséges Tabu (előzetes itt) története az 1800-as években játszódik és a rabszolga-kereskedelemmel is foglalkozó Kelet-indiai Társaság sötét históriáját eleveníti fel. A nyolcrészes minisorozatban Tom Hardy egy mogorva, tetovált és robbanékony alakot, a kalandor James Delaney-t formálja meg, aki lopott gyémántokkal tér vissza Amerikából Angliába, hogy elégtételt vegyen apja haláláért, és megalapítsa saját kereskedelmi hajózási vállalatát, amelynek legnagyobb ellenfele a Kelet-indiai Társaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik