Kultúra

Csíped a Trainspottingot? Akkor nézd újra az Anker’tben

Közeleg a Trainspotting 2, melynek apropóján a Budapest Secret Cinema jövőhéten levetíti Danny Boyle kultuszfilmjét.

1996-ban mutatták be az Irvine Welsh regényét feldolgozó Trainspotting című alkotást, amely már már a ’90-es évek egyik (ha nem a) legnagyobb kultuszfilmjének számít.

Idén, 21 évvel később pedig végre megérkezik a folytatása: az alapfilmet is jegyző Danny Boyle rendezésében készült és február 2-án a mozikba kerülő Trainspotting 2, amelyre

ráhangolódásként a Budapest Secret Cinema január 27-én az Anker’tben levetíti a felejthetetlen alapfilmet.

Miről is szól a Trainspotting (előzetes itt)? Mark Renton (Ewan McGregor) és haverjai: Daniel “Spud” Murphy (Ewen Bremner), Simon “Betegsrác” Williamson (Jonny Lee Miller), Thomas “Tommy” MacKenzie (Kevin McKidd) és az őrült Francis Begbie (Robert Carlyle) képtelenek beilleszkedni a társadalomba, nem mintha a gazdaságilag lepusztulóban lévő Edinburgh városában sok lehetőségük lenne erre. Csupa vesztes figura, akik parttalanul sodródnak ide-oda. Az egyetlen menekülést a drog kínálja számukra – heroinnal belőve magukat utaznak a képzelet univerzumában. Szárnyalásuknak csak az szab gátat, ha elfogy az anyag. Azért élnek, hogy hozzájussanak a következő adag narkóhoz. Csakhogy aztán a sors váratlanul még egy utolsó lehetőséget kínál Rentonék számára.

Trainspotting vetítés és buli:

  • Időpont: 2017. január 27. 19:30 (kapunyitás: 18:30, buli kezdete: 22:00)
  • Helyszín: Anker’t (Budapest, VI. kerület Paulay Ede u. 33.)
  • Az esemény Facebook-oldala

Forrás: Budapest Rooftop Cinema/ Budapest Secret Cinema

Ajánlott videó

Olvasói sztorik