Kultúra

5 őrültség, amiért imádjuk az 55 éves Jim Carrey-t

55. születésnapját ünnepli az ezerarcú Jim Carrey, legbetegebb alakításai ma tévéképernyőre is kerülnek. Ráhangolódásként nézzük a gumiarcú legemlékezetesebb poénjait.

A paródiakirály

Jim Carrey színésztársai jellegzetes arckifejezését is képes élethűen utánozni, így például Clint Eastwoodét vagy Jack Nicholsonét. Sajátos mozgásáról sem szabad elfeledkeznünk: például amikor Ace Venturát, az állati nyomozót alakítja, rózsaszín tütüben riszálja magát, de az is feledhetetlen, amikor egy orrszarvúbébi születését imitálja.

jim_carrey_nicholson

Zseniális hangutánzó

Ezt a speciális tudást nem csak Dumb szerepében csillogtatta meg, hanem az Ace Venturában is. Az sem okoz neki gondot, hogy állathangokat adjon ki: utánozta a kardszárnyú delfint és a rinocéroszt is.

ace-ventura

Spontán őrültségekre is képes

Carrey annak idején Ellen DeGeneres műsorában sem kímélte a rekeszizmokat: a stúdióban leülve rögtön hátraborította magát a kanapéval. Egyébként sem esik nehezére improvizálni: 1992-ben Arsenio Hall műsorában például a death metalt figurázta ki, ami artikulálatlan üvöltéshez hasonlított leginkább.

Kendőzetlenül őszinte

Nem sokan vannak, akik bármikor, bármilyen formában és bárkinek el merik mondani véleményüket. Nem úgy Jim Carrey, aki egyszer videoüzenetben vallott szerelmet Emma Stone-nak, de Kim Kardashiant sem kímélte a közösségi oldalán: háláját fejezte ki, amiért Kim megmutatta a világnak formás fenekét.

A színpadon is hozza a formáját

A díjátadókon általában a nyertesek mindig valamilyen megható beszéddel rukkolnak elő, Jim Carrey azonban ilyenkor sem fogja vissza magát. 2004-ben például igencsak humorosan konferálta fel az év legjobb színészét, ugyanis nem sorolta az összes jelöltet, csupán a nyertes Meryl Streep nevét olvasta fel.

Mindezek ellenére Jim Carrey nem csak szórakoztató színészként aratott nagy sikereket, hanem a komolyabb szerepeiben is. A Paramount Channel mai szülinapi programjában például az Egy makulátlan elme örök ragyogását is vetíti, amelyben Carrey a szintén briliáns Kate Winslet oldalán bizonyítja tehetségét.

A Paramount Channel január 17-i Jim Carrey-t ünneplő napján az alábbi filmeket vetíti:

17.55 Ace Ventura: Állati nyomozó
19.00 Ace Ventura 2.: Hív a természet
21.00 Egy makulátlan elme örök ragyogása

Ajánlott videó

Olvasói sztorik