Kultúra

Kannibál sellőkről szól az a horrormusical, amire mindig is vártál

A The Lure című lengyel film olyan műfaji kavalkádot vonultat fel, hogy attól csak pislog az ember. Előzetes.

A korábban csak rövidfilmeket készítő Agnieszka Smoczynska első nagyjátékfilmjeként készült még 2015-ben a Córki dancingu című műfajokat ötvöző produkció, amely a nemzetközi forgalmazásban a The Lure (A csábítás) keresztséget kapta. A tavalyi Sundance filmfesztiválon bemutatkozott, majd a filmet megtekintő kritikusok által az egekig magasztalt alkotás forgalmazási jogait nemrégiben megvásárolta a Janus Films nevű cég, amelynek jóvoltából rövidesen bemutatják majd az amerikai mozikban.

Janus Films
Janus Films

Miután a premierdátum kitűzése mellé előzetes is dukál, a Córki dancinguhoz most január elején kijött az első trailer, amely nem hagy kétséget afelől, hogy a fiatal lengyel filmesek valami egészen rendkívülit tettek le az asztalra. Cselekményét tekintve abszurdnak és egyszerűnek tűnik, miután az a sztorija, hogy Varsóban néhány férfi kifog két csinos és remekül éneklő hableányt, akiket aztán Arany és Ezüst művésznéven egy zenés-vetkőzős klubhelység szolgálatába állítanak, mint annak új szenzációi. Kezdetben minden klappol és a sellők egyre sikeresebbé válnak, csakhogy nem tudnak parancsolni az alantas emberevési vágyuknak és két éneklés között elkezdik felfalni a környék férfinépét.

A tavalyi Sundance filmfesztivál óta közel két tucat filmfesztivált megjárt Córki dancingut utóbb február 1-jén fogják bemutatni az amerikai mozikban, azonban hogy aztán valaha is megérkezik-e láthatjuk-e majd a haza filmszínházakban, arról egyelőre nem tudni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik