Kultúra

Pazar képekkel ejt ámulatba Martin Scorsese új mozija

A Némaság című drámából érkezett képeken a főszereplőket játszó színészek mellett a kiváló rendező is felbukkan.

Megkezdődött az idei díjszezon, melynek titkos favoritként vág neki a háromszoros Golden Globe- és egyszeres Oscar-díjas Martin Scorsese rendezésében készült Némság (Silence) című történelmi dráma, amely a japán író, Shūsaku Endō 1966-ban megjelent azonos című regényét dolgozza fel. A produkcióhoz novemberben kijött első előzetes és annak decemberben kiadott nemzetközi változata után most 20 db lenyűgöző fotó érkezett, amelyek a filmből és annak forgatásáról is eddig még nem látott pillanatokat mutatnak.

Galéria
Paramount Pictures

A film (előzetes itt) a 17. századi Japánban játszódik, ahová elzarándokolva egy portugál jezsuita szerzetes, Rodriguez testvér (Andrew Garfield) az állítólag elveszett néhai mentorát, Ferreira atyát (Liam Neeson) igyekszik megtalálni. A szerzetesek küldetését nehezíti, hogy a keleti országban akkoriban vallásüldözés folyt, ezért Rodrigueznek és társának, Francisco testvérnek (Adam Driver) titokban kell nyomozniuk az eltűnt pap után.

A Némaság filmtervét saját bevallása szerint már 25 éve dédelgette Scorsese, aki (ennek megfelelően) az egyik producere is a nagyszabású produkciónak. Alkotását január 7-én kezdik el játszani az amerikai mozik. A magyarországi premierdátum még nem ismert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik