Kultúra

Sosem találod ki, kit szeretett volna eljátszani Robin Williams a Harry Potterben

Azt meg pláne nem, hogy miféle nevetséges indok miatt nem kaphatta meg a szerepet.

Anno majdnem Robin Williams kapta a kedves félóriás, Rubeus Hagrid szerepét a Harry Potter és a bölcsek kövében, azonban a származása miatt kénytelen volt lemondani róla.

A produkció ugyanis kizárólag angol színészeket alkalmazott, ő pedig amerikai.

A történet megálmodója, J.K. Rowling írónő Robbie Coltrane-t választotta helyette. Williamsnek pedig nagy vágya volt, hogy játszhasson a filmben, egyedül ezért hívták be a szereplőválogatásra. Csalódottságáról egy 2001-es interjúban beszélt.

Hiába szerettem volna szerepelni a Harry Potterben, bojkottálták az amerikai színészeket.

Pályafutása során nem ez volt az egyetlen eset, amikor lecsúszott egy jónak ígérkező szerepről: majdnem ő lett Joker a Tim Burton-féle 1989-es Batmanben, pár évvel később pedig a Mindörökké Batman Rébuszának szerepét ígérték neki. Utóbbiból azért nem lett semmi, mert a karakter nem volt kellőképpen vicces. Ha ez nem lenne elég, Robin Williams neve A sötét lovag kapcsán is felmerült, mint lehetséges Joker – akit végül Heath Ledger kelthetett életre.

Williams a haláláig több mint 60 alkotásban játszott, 1998-ban a Good Will Huntingban nyújtott alakításáért pedig megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Forrás: The Guardian (fordította: Fekete Fanni)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik